Raceala la bebelusi - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Raceala la bebelusi

Sfatulparintilor » Bebeluși » Îngrijire bebelusi » Raceala la bebelusi

In sezonul rece, atunci cand iti plimbi bebelusul cu caruciorul, este posibil sa observi cateva din simptomele racelii. Multi parinti se ingrijoreaza foarte tare atunci cand isi dau seama ca micutul lor este bolnavior, insa tu nu trebuie sa te sperii, ci incearca sa reactionezi cu calm si rabdare. In zilele noastre medicina a evoluat foarte mult si de aceea exista multe tratamente sau metode naturale de vindecarea a copilasului tau.

 

Intai de toate ar trebui sa stii care sunt simptomele care iti pot indica imbolnavirea micutului:

  • febra
  • nasul infundat
  • secretiile nazale
  • starea de agitatie
  • lipsa poftei de mancare
  • lacrimarea ochilor
  • respiratia ingreunata

 

Desi este greu de crezut, bebelusii tolereaza o raceala mult mai bine decat un adult, insa din cauza sistemului lor imunitar imatur, bebelusii pot raci de sase pana la zece ori pe an.

 

 

Care sunt principalele etape pe care trebuie sa le faci pentru vindecrea micutului tau

 

  1. Desfunda-i nasucul. Cum bebelusul tau nu poate sa isi sufle singur nasucul, este responsabilitatea ta sa ii cureti mucozitatile. Trebuie sa te asiguri mereu ca puiul tau poate respira adecvat deoarece el nu poate sa iti spuna, ci doar sa te anunte prin plans de disconforul produs de nasucul infundat.

 

 

  1. Hidrateaza-l. Este important sa asiguri o hidratare suficienta pe perioada in care este racit. Din cauza febrei si a agitatiei este posbil sa transpire mai mult si de aceea este important sa ii asiguri hidratarea necesara.

 

 

  1. Ai grija la febra. Unul dintre simptomele racelii este febra.  Poti apela la medicamente speciale pentru raceala la bebelusi (paracetamol) sau la metode naturale de diminuare a febrei (prosop putin umezit). In cazul in care observi ca micutul tau are o febra ridicata este recomandat sa consulti medicul.

 

 

  1. Asigura-i o masa sanatoasa. Alimentatia bebelusului este extrem de importanta in tratarea racelii. Astfel ca, chiar daca acesta refuza sa manance, incearca sa il alaptezi sau sa il determini sa consume lapte prin biberon. Atunci cand organismul micutului tau se lupta cu raceala, trebuie sa ii asiguri cantitatea necesara de nutrienti. De aceea te sfatuim sa incerci sa ii dai sa manance de cateva ori pe zi ,pentru a recupera din energia pierduta.

 

 

Atunci cand observi unul dintre simptomele mai jos prezentate, iti recomandam sa te consulti cu medicul tau:

  •  febra mai mare de 38°C
  • diaree sau varsaturi
  • refuz categoric de a manca
  • cantitate scazuta de urina

 

 

Photo credit: Alex E. Proimos / Foter.com / CC BY-NC

Cuvinte cheie:
Data articol: 13/12/2013