Este o provocare sa fii parinte de bebelus. Chiar daca nu esti la prima experienta, tot vor fi lucruri pe care sa nu le stii si care sa te sperie putin.
Iata 12 lucruri pe care trebuie sa le stii despre scaunul bebelusului.
Primul scaun se numeste meconiu
Primul scaun al bebelusului este negru si lipicios. El este prezent in intestinele bebelusului inca din faza intrauterina. In primele doua zile, bebelusul ar trebui sa aiba doua scaune, inchise la culoare.
Petele roz in scutecul bebelusului sunt normale – la inceput
In primele cateva zile de la nastere, cristalele de acid uric pot lasa niste pete roz-portocalii-rosii, asemanatoare cu rugina pe scaun. Ele sunt normale in primele trei zile de la nastere. Daca ele persista, cere sfatul medicului.
Scaune deschise la culoare
Incepand cu ziua a treia de la nastere, scaunele bebelusului incep sa se deschida la culoare (sunt mai verzulii). Daca scaunul este tot inchis la culoare, consulta un pediatru.
Tratarea diareei la bebelusi in 4 pasi simpli
Scaune galben-mustar
Incepand din ziua a patra, scaunele bebelusului ar trebui sa capete o tenta galben-mustar (sau verde deschis, sau portocaliu). Pe masura ce scaunele se deschid la culoare, vor fi si mai apoase in consistenta si intr-o cantitate mai mare.
Horoscop sezonul Săgetător noiembrie-decembrie 2024. Ce caută sufletul nostru?
3 ZODII CHINEZEȘTI care atrag SUCCESUL financiar în săptămâna 18-24 noiembrie