Shop
Ultimele 100 de articole

Idee inedita pentru a aduce echilibru in viata adolescentilor stresati

08 mai 2017, , Vizualizări: ...
pietre pictate - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - paint-1167803_1920

Adolescentii zilelor noastre traiesc vremuri stresante. Presiunea vine atat de la parinti care isi doresc ca acestia sa reuseasca in viata, de la sistemul de invatament care ii solicita sa fie performanti, cat si de la ceilalti copii.

 

In Lexington, un mic orasel din Massachusetts, s-a hotarat sa se aiba grija de sanatatea mintala a adolescentilor si s-a creat un grup unde acestia sa-si rezolve problemele legate de anxietate si depresie.

 

Astfel, in vreme ce unii pot ajunge la spital din cauza atacurilor de panica pentru ca au luat nota 7, altii s-au inscris la aceste cursuri unde invata sa picteze pe pietre mesaje motivationale: “Fii fericit!”, “Greselile sunt bune!” etc. Mai mult, aceste pietre sunt raspandite prin oras, astfel incat ele sa fie gasite si de alti copii.

“Camera Pietrelor” a inceput timid, cu putini copii, dar apoi numarul acestora a devenit din ce in ce mai mare, transformandu-se intr-o adevarata comunitate ce lupta impotriva anxietatii.

 

Totul a pornit dupa ce un adolescent din oras, rapus de depresie, a ales sa se sinucida. De atunci, in scoli, inca de la clasele elementare, copiii invata tehnici de respiratie si despre modul in care stresul afecteaza creierul. S-a restrictionat cantitatea de teme pentru acasa la liceu, s-a diminuat competitia intre clase, s-au infiintat workshop-uri la care copiii sa invete sa-si gestioneze emotiile, precum cursuri de yoga, gandire pozitiva, alimentatie sanatoasa.

 

Unii parinti nu sunt multumiti de strategiile unitatilor de invatamant si spun ca ei s-au mutat special in acest oras tocmai din cauza rigorilor sistemului de invatamant, bazat pe competitie si standarde ridicate. Numai ca autoritatile nu mai sunt deloc dispuse sa puna aceasta presiune pe copii si chiar au institutit o pauza obligatorie de 45 de minute pentru elevii de liceu in care acestia sa se odihneasca. Multi dintre elevi, obisnuiti cu vechile cerinte, folosesc aceasta pauza pentru a-si face temele.

 

 

Sursa: mothering.com

Foto: pixabay.com

Cuvinte cheie: ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu