Ce sa nu spui niciodata unui adolescent care sufera din dragoste

15 decembrie 2016, , Vizualizări: ...
adolescenti inima franta

Un adolescent care sufera din dragoste este o problema delicata pentru parinti. Cu cele mai bune intentii de a-si ajuta adolescentii care tocmai au suferit prima deceptie, parintii mai dau si gres si spun vorbe pe care ar trebui sa le pastreze pentru ei. Caci nu sunt de incurajare ci, dimpotriva, pot adanci adolescentul in depresie.

 

 

  1. Nu mai fi trist!

Sentimentele negative nu trebuie eliminate. Ele trebuie intelese, atat de catre copil, cat si de catre parinti. Incercarea de a minimaliza suferinta copilului fie il invata pe acesta sa isi nege si sa nu-si bage in seama emotiile, fie ii adanceste suferinta. Pe langa faptul ca sufera din dragoste, el va suferi si ca nu se va simti inteles.

 

 

  1. Are balta peste! E lumea plina de fete/baieti!

Dincolo de faptul ca este un cliseu care ii va face pe adolescenti sa-si dea ochii peste cap, genul acesta de fraza “motivationala” ii va face sa se simta devalorizati. Desigur, avand in vedere experienta parintilor, cu siguranta balta este plina de peste, iar lumea este plina de fete si baieti, insa aceste cuvinte nu-l vor face pe copil sa simta ca parintii ii inteleg suferinta.

 

  1. Cand o sa mai cresti o sa intalnesti pe cineva mai bun!

Un adolescent cu inima franta nu prea este interesat de viitor. El simte doar prezentul. Adolescenta este oricum o perioada grea, iar gestionarea sentimentelor de iubire si dezamagire o va face si mai grea. In schimb, parintii ar trebui sa-i obisnuiasca pe copiii cu ideea de a trage invatamintele necesare dupa fiecare relatie esuata, astfel incat sa nu mai repete aceleasi greseli si sa faca alegeri mai bune datile viitoare.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3 4

Cuvinte cheie: , ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu