Top 9 cele mai sarate alimente - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Top 9 cele mai sarate alimente

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » Top 9 cele mai sarate alimente
cele mai sarate alimente - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - salt-91539_1920

Consumul exagerat de sare reprezinta un pericol pentru sanatatea ta. Orice om preocupat de sanatatea sa stie foarte bine acest lucru si reduce cat se poate de mult cantitatea de sare. Ce te faci insa cu alimentele, care desi nu par sarate, contin o mare cantitate din acest condiment? Atunci sanatatea ta chiar are de suferit fara ca tu macar sa realizezi asta.

Potrivit Centrului american de prevenire si control al bolilor, 9 tipuri de alimente sunt vinovate pentru 44% din consumul tau zilnic de sare. In general, n-ar trebui sa depasesti 2.300 mg de sare zilnic, iar consumul acestor produse multiplica de cateva ori aceasta cantitate.

Carnea procesata este un pericol pentru sanatatea ta

Te gandesti ca n-ar fi rau daca ai adauga cateva felii de salam sandvisului tau? Poate ca ar trebui sa te mai gandesti putin. Stiai ca 6 felioare subtiri de salam contin aproximativ 1.130 mg de sare? Cauta variante dietetice care sa aiba un continut redus de sare la aceeasi cantitate de produs folosita.

Pizza poate sa influenteze negativ sanatatea ta

Ingredientele din pizza par destul de simple insa majoritatea produselor din aceasta categorie poate contine aproximativ 5.000 mg de sare. Daca faci insa unele modificari ai putea reduce semnificativ aceasta cantitate: spre exemplu ai putea opta pentru branza feta in loc de mozzarela care are mai multa sare.

Sanatatea ta poate avea de suferit si din cauza carnii de pui proaspete sau procesate

Nimic nu poate fi mai sanatos decat un pui la grill, nu-i asa? Insa trebuie sa citesti cu atentie eticheta si sa vezi daca aceasta mentioneaza si altceva in afara de carne. Daca da, atunci fiti atent ce alte elemente contine.

Chiar si supele pot sa deteriorez sanatatea ta

La o prima vedere, supele, ciorbele n-ar trebui sa contina prea mult sodiu. Nu si in cazul in care le consumati la un restaurant. Cercetatorii au stabilit ca aproximativ 25% din aportul de sare consumat de o persoana obisnuita provine din mesele de la restaurant.

Cheeseburgerii si sandvisurile fac parte din categoria alimentelor periculoase pentru sanatatea ta

Burgerii si sandvisurile, deopotriva, pot avea pana la 4.000 mg sare fara sa mai luam in calcul branza si sosul. O alegere mult mai sanatoasa este sandvisul facut acasa unde ai control total asupra ingredientelor. Stiai ca numai 13% din sarea pe care o consumi zilnic vine din mancarea de acasa, iar restul provine din alimentele de tipul fast-food?

Fii atent la branza! Sanatatea ta poate avea de suferit

Unele sortimente de branza contin cantitati insemnate de sare. Spre exemplu, parmezanul contine 850 de mg de sare la 10 linguri de parmezan. Mergeti pe variantele care contin mai putin sodiu pentru a avea o sanatate de invidiat.

Sanatatea ta poate fi afectata si de consumul de paste

Atentie cand achizitionati cele mai ieftine produse din aceasta categorie. Poti economisi ceva banuti, insa unele dintre ele pot contine si 1.000 mg de sare. Citeste cu atentie etichetele pentru a cumpara in cunostinta de cauza.

Carnea poate sa afecteze negativ sanatatea ta

Produsele din carne sunt destul de inselatoare. Carnea prajita de la restaurant poate contine pana la 6.000 mg sodiu. O alegere mai inspirata o reprezinta pestele file care are numai 1.270 mg sare.

Snacks-urile sarate, covrigeii, chips-urile, popcorn-ul, toate acestea sunt un pericol pentru sanatatea ta

Multa lume se da in vant dupa aceste produse. Insa placerea asta costa destul de mult pe termen lung: nu mai putin de 450mg de sare ingurgitata la fiecare portie, aproximativ 20% din cantitatea consumata zilnic.

Foto: Pixabay.com

Data articol: 25/11/2021