7 lucruri pe care NU trebuie sa le cumperi la mana a doua - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

7 lucruri pe care NU trebuie sa le cumperi la mana a doua

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Job, bani, cariera » 7 lucruri pe care NU trebuie sa le cumperi la mana a doua

Chiar daca suntem in plina criza economica si principalul scop al tuturor este sa economiseasca bani, second-hand-ul nu este o solutie viabila. Nu te lasa influentat de criza economica, si nu cumpara tot timpul lucruri la mana a doua. Or fi site-urile de profil pline de oferte pe care nu le poti refuza, insa poti sa cheltui mai mult pe astfel de lucruri decat daca le-ai cumpara noi. Iata mai jos cateva exemple.

 

 

Chiar daca e criza economica, nu cumpara laptop-uri la mana a doua

Este mai indicat sa cumperi un PC la mana a doua decat un laptop. Sansele ca acesta sa fi fost lovit, scapat sau bruscat in orice fel sunt mult mai mari. Iar odata ce a fost lovit, un laptop va putea avea probleme la hard disc, la unitatea optica sau alte parti vitale care pot defecta cand ti-e lumea mai draga. Si unde mai pui ca nu ai nici garantie.

Exceptie: Poti cumpara un laptop second-hand doar din magazine specializate, care le reconditioneaza si iti ofera garantie pentru ele. Ca o garantie suplimentara, poti achizitiona un laptop care a carui reconditionare este garantata de firma producatoare.

 

 

Plasmele si LCD-urile nu se cumpara de la second hand, cu atat mai mult cand e criza economica

Aceste televizoare sunt destul de sensibile, iar daca ecranul “moare”, reparatia lui s-ar putea sa te coste mai multi bani decat daca l-ai fi cumparat nou. Desi tehnologia a avansat, iar rata de defectare a televizoarelor a scazut de la 7, la 1% (asta la modelele foarte bune), inca mai apar probleme, a caror rezolvare este destul de costisitoare.

Exceptie: Ai gasit o oferta asa de buna incat nu-ti mai pasa ca se defecteaza televizorul imediat ce ajungi acasa si il bagi in priza.

 

 

DVD-play-erele second-hand nu sunt o solutie in criza economica

Desi poti cumpara DVD-uri la mana a doua (cu conditia sa nu fie zgariate), nu acelasi lucru se poate spune despre DVD-play-ere. Acestea au la baza un laser care, in cele din urma, se va epuiza. Iar sa-l inlocuiesti costa mai mult decat un play-er nou. Cu atat mai mult cu cat preturile sunt in continua scadere din pricina imbunatatirii tehnologiei.

 

 

Aspiratoarele la mana a doua nu sunt de cumparat pe timp de criza economica

Aspiratoarele se inscriu in categoria aparatelor de uz casnic supuse la “traumatisme”. Pot fi lovite, trantite, iar toate aceste incidente pot dauna grav duratei de viata. Si daca iti cumperi un astfel de aspirator si se intampla sa ti se strice, repararea lui te va costa oricum mai mult decat unul nou.

Excep]ie: Daca esti suficient de indemanatic sa repari singur aparatele de uz casnic, atunci poate fi o solutie sa ti le cumperi.

 

 

Nu e bine sa cumperi de la mana a doua scaunele auto pentru copii, chiar daca e criza economica

Un scaun auto pentru copii care a fost implicat intr-un accident nu-ti mai poate proteja copilul precum unul nou. Iar potrivit statisticilor din Marea Britanie, unu din 10 scaune auto pentru copii a fost amplasat intr-o masina care a avut un accident. In plus, tehnologia avanseaza, iar scaunele auto pentru copii se imbunatatesc de la an la an. Ar fi bine sa te gandesti ca siguranta copilului tau este mult mai importanta decat criza economica.

Exceptie: Poti sa iei scaunul de la un prieten sau de la o ruda in care ai deplina incredere. Nu uita, de acest scaun poate depinde viata copilului tau.

 

 

Camerele foto sau video digitale la mana a doua sunt mai costisitoare pe timp de criza economica

Ca orice aparate de inalta tehnologie, camerele video sau foto digitale se uzeaza moral foarte repede datorita vitezei cu care evolueaza tehnologia. In plus, camerele video sau foto se uzeaza fizic foarte repede. O singura lovitura este suficienta pentru a strica ceva. Lucru pe care, evident, n-o sa-l vezi cand cumparati un astfel de aparat de la mana a doua. Iar daca ti se strica oricum vei avea de platit foarte mult reparatia. Daca vrei sa economisesti bani cand achizitionezi un astfel de aparat ar fi bine sa iti indrepti atentia catre modele din anul anterior.

Exceptie:  Ca si in cazul laptop-urilor, daca vrei totusi sa-ti iei ceva la mana a doua, poti cauta magazinele specializate, care le reconditioneaza si iti ofera garantie pentru ele.

 

Data articol: 11/07/2013