In casa sunt multe zone si multe lucruri care iti dau batai de cap atunci cand trebuie sa faci curatenie la domiciliu. Insa, indiferent de cat de murdare sunt, sau cat de greu se ajunge la ele nu poti spune ca ai terminat de facut curatenie la domiciliu daca nu le-ai rezolvat si pe ele. Iata cateva sfaturi pentru a invinge in batalia cu praful pe care o porti zi de zi.
Curatenie la domiciliu #1: Sacul de la aspirator
Sacul de la aspirator trebuie curatat des pentru ca, atunci cand e doar pe jumatate plin, aparatul isi pierde din puterea de aspirare. Iar pe masura ce recipientul se umple, aspiratorul lucreaza din ce in ce mai greu. In cazul in care aparatul este suprasolicitat, motorul se va arde. In cazul in care ai copii sau animale in casa trebuie sa schimbi/curati sacul la 1-2 luni; sau de doua ori pe an in caz contrar.
Curatenie la domiciliu #2: Toasterul
Trebuie sa curati bucatile de paine ramase inauntru din doua motive: in primul rand pentru ca, evident, inseamna mizerie si, in plus, pot lua foc, afumandu-ti bucataria. Ar trebuie sa cureti toasterul cel putin o data pe luna sau chiar mai des daca il folosesti zilnic.
Curatenie la domiciliu #3: Cosul de gunoi
Cand resturile de mancare sau lichide se scurg din sacul de gunoi in cos fermenteaza, formeaza cruste si creste mucegai (cel mai bun mediu de dezvoltare a bacteriilor si la raspandirea unui miros insuportabil). In plus, mucegaiul poate ajunge in aer si sa declanseze alergii. Spalati bine recipientul dupa fiecare golire a gunoiului sau de cate ori simtiti un miros urat.
Curatenie la domiciliu #4: Filtrele de la aparatul de aer conditionat
Aici este un mediu propice pentru acumularea prafului si inmultirea alergenilor. Iar cand ai de-a face cu ventilatoare stii foarte bine ca acel praf este impins in camera. In plus, excesul de praf face ca sistemul de racire/incalzire sa functioneze mai greu si asta, inseamna pentru tine cheltuieli mai mari. Este suficient daca le cureti de doua ori pe an.
Curatenie la domiciliu #5: Sub frigider si in spatele lui
Foarte mult praf se poate strange in spatele frigiderului ceea ce duce la o functionare inadecvata a acestuia. Iar praful de sub frigider se poate combina cu aerul umed de sub aparatul electrocasnic lasand urme urate pe podeaua din bucatarie. Este indicat sa faci asta de doua ori pe an.
Horoscop sezonul Săgetător noiembrie-decembrie 2024. Ce caută sufletul nostru?
3 ZODII CHINEZEȘTI care atrag SUCCESUL financiar în săptămâna 18-24 noiembrie