Cum sa scapi de insectele enervante din casa - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cum sa scapi de insectele enervante din casa

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Utile, idei pentru casa » Cum sa scapi de insectele enervante din casa
cum sa scapi de insecte
Credit foto: Imagine de Wolfgang_Hasselmann de la Pixabay

Neplacutele insecte care se aciuaza pe langa casa noastra pot fi o sursa considerabila de stress. Degeaba iti aranjezi locuinta visurilor tale, indiferent cat e ea de mare, mica, la bloc sau la curte, daca armonia este deteriorata de furnicile de care nu mai scapi din bucatarie, moliile razlete care continua sa zboare linistite prin jurul tau oricat ai intors casa cu susul in jos distrugand orice presupusa urma de cuiburi sau gandacii de bucatarie care te fac sa iti stea inima in loc de nervi cand ii zaresti si care te pun pe ganduri daca esti cu adevarat o buna gospodina sau nu.

Ei bine, de cele mai multe ori aparitia neplacutelor insecte domestice si decizia lor de a ramane alaturi de noi mai mult decat ne dorim noi sa le gazduim, nu are legatura cu cat de bine sau des facem curatenie ci cu unele mici trucuri pe care e bine sa le stim ca sa le alungam.

Cum vremea frumoasa a venit si de acum ne tot asteptam sa avem parte de micile taratoare sau zburatoare din preajma, iata sfaturi pretioase oferite de  specialistii goodhomes.ro cu privire la cum sa procedam ca sa alungam furnicile, tantarii, gandacii, moliile si plosnitele.

Citeste si: Cum arată înţepăturile de insecte. Tot ce trebuie să ştii despre ele

Furnici omniprezente

·        Cel mai simplu mod de a indeparta furnicile este sa nu le hranesti. Pastreaza casa, in special bucataria, curata si fara firmituri.

·        Tine toate alimentele, inclusiv cele pentru animale, in borcane din sticla cu capac sau recipiente care se inchid ermetic. Nu uita sa pastrezi gunoiul bine sigilat.

·        Spala podeaua si dulapurile cu o solutie din parti egale de apa si otet care va alunga furnicile.

·        Furnicile sunt mari consumatoare de dulciuri. Intinde-le o capcana: lasa un borcan cu putina miere in el si pune-l in camara sau in bucatarie sau imprastie cateva ingrediente naturale in casa care vor tine furnicile la distanta: zat de cafea, boia de ardei iute, coaja rasa de la citrice, solutie de apa si otet, scortisoara macinata.

·        Urmareste pe unde intra furnicile in casa si unde este cuibul lor. Astupa toate crapaturile din perete.

Gandacii de bucatarie

Principala cauza a invaziei gandacilor si a diferitelor insecte in bucatarie este prezenta alimentelor. Asa ca:

·        Tine toate alimentele “sub capac”

·        Nu lasa vase nespalate in chiuveta pentru ca resturile de mancare atrag gandacii.

·        Dupa ce ai gatit, sterge cu o laveta masa si blaturile.

·        Fa o solutie din 100 ml apa si o lingura de acid boric. Umezeste bucatele de paine pe care le pui in diferite locuri din casa circulate de gandaci: mai ales in locurile de unde ies tevile din perete, in jurul crapaturilor din pereti si in jurul usilor de la intrare. Umezeste bucatelele de paine periodic pentru ca dupa un timp se usuca. Gandacii dispar foarte repede, iar solutia nu are miros neplacut.

·        Fa o solutie dintr-o lingurita de bicarbonat (este biodegradabil si nu e toxic) cu 4 linguri de ulei de masline. Se umple o sticla cu vaporizator cu o jumatate de litru de apa si se adauga solutia cu bicarbonat. Se pulverizeaza de mai multe ori pe zi, pana la disparitia insectelor.

Nu rata nici: Cum sa iti feresti bebelusul de intepaturile de insecte. Sfaturi utile pentru parinti

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 24/07/2023