Shop
Ultimele 100 de articole

Cum sa scapi de insectele enervante din casa

04 mai 2019, , Vizualizări:
Cum sa scapi de insecte

Plosnite nabadaioase

·        Curata temeinic incaperile infestate, dar si cele din apropiere. Freaca suprafetele cu un burete abraziv ca sa distrugi ouale de plosnita.

·        Demonteaza cadrul patului si intoarce mobila cu susul in jos ca sa verifici prezenta unor eventuale cuiburi de insecte. Pune salteaua intr-o husa de plastic perfect sigilata. Daca daunatorii sunt in interiorul saltelei, se vor asfixia dupa cateva zile.

·        Aspira toate suprafetele din camerele infestate. Nu uita colturile si pervazul geamurilor. Insista foarte mult pe suprafetele din lemn.

·        Sigileaza toate zonele prin care plosnitele ar putea intra in casa: in jurul tevilor, cablurilor electrice sau altor componente care intra si ies din perete.

·        Cuiburile trebuie acoperite cu pamant de diatomee (diatomit). Diatomitul este o roca sedimentara silicoasa formata in cea mai mare parte din resturile cochiliilor de diatomee. Se gaseste in majoritatea magazinelor in care se vinde pamant pentru flori.

Moliile neplacute

Trucuri impotriva tantarilor 

·        Asaza pe balcon sau la intrarea in casa jardiniere cu muscate, iar in camere stropeste cu esenta de lamaie. Astfel, tantarii vor fi alungati. Daca esti in excursie, acopera zonele corpului in care se simte pulsul mai puternic cu esenta de vanilie.

·        Evita acumularile de apa. Tantarilor le place apa statuta care se aduna in balti, la gurile de canalizare, in chiuveta din bucatarie sau din cauza aparatelor de aer conditionat care pierd apa.

·        Monteaza becuri care alunga tantarii in fata usilor si a geamurilor. Modul lor de functionare se bazeaza pe frecventa luminilor de unde emise pentru a mentine tantarii la distanta, pigmentii galbeni luminosi ai becului filtreaza razele UV si creeaza o frecventa de lungimi de unde luminoase care deranjeaza tantarii, tinandu-i la distanta. Pretul unui bec impotriva tantarilor este de aproximativ 45 de lei, in functie de dimensiunea lor si aria de acoperire.

·        Monteaza plase pentru tantari la geamuri si usile de la balcon. Sunt usor de manipulat si permit o circulatie buna a aerului.

Imagine de Wolfgang_Hasselmann de la Pixabay

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.