Despre barbati: Cum sa-ti transformi baiatul intr-un barbat - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Despre barbati: Cum sa-ti transformi baiatul intr-un barbat

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Pentru tati » Despre barbati: Cum sa-ti transformi baiatul intr-un barbat
sfatulparintilor.ro - Cum sa-ti transformi baiatul intr-un barbat

Un lucru este clar atunci cand vorbim despre barbati: misiunea lor cea mai importanta este sa-si ghideze baietii si sa-i ajute sa se transforme in barbati. Si cine este cel mai potrivit sa-i arate baiatului ce inseamna sa infrunti cu barbatie absolut toate vicisitudinile vietii decat tatal sau? Nu este o misiune usoara, insa fiecare persoana are propriile metode, pentru a-si atinge scopurile. Se spune despre barbati ca este foarte greu sa le schimbi credintele pe care le-au preluat de la tatii lor. Tocmai de aceea este important sa afle ca o barbatie sanatoasa nu inseamna neaparat un macho man dur si neclintit in convingerile sale.

 

Barbatii pot da dovada de masculinitate si fara a sari la bataie la prima vorba care li se pare la nealocul ei, sau ca un barbat adevarat niciodata nu face pasul inapoi. Pana la urma si un balerin poate fi plin de masculinitate sau nu poti spune despre un bucatar sef ca nu este barbat pentru ca sta intre cratite. Sunt nume mari carora niciodata nu li s-a pus la indoiala masculinitatea. Acesti barbati ca si alte milioane de reprezentanti ai sexului tare pot demostra calitati indubitabile care apartin acestei tagme. In plus, exista si barbati care nu-si vor etala cantitatile de testesteron batandu-se cu pumnul in piep precum masculii gorila. Asta insa nu-i face mai putin barbati.

 

Astfel ca se pune intrebarea: ce inseamna masculinitate sanatoasa? Adevarul este ca se pot scrie romane in legatura cu acest subiect pentru a explica toate calitatile precum onoare, inovatie, disciplina si respect care fac parte dintr-un barbat. Insa iata 3 chei principale pe care baietii ar trebui sa le invete de-alungul calatoriei care ii trasnforma in barbati:

 

 

Barbatii sunt exploratori

Trebuie sa ne invatam baietii despre cum trebuie sa exploreze, sa vada ce se gaseste dincolo de dealul din apropiere sau sa dupa urmatoarea curba. Incurajeaza curiozitatea naturala a copilului. Chiar si mai bine ajuta-l sa-si descopere aceasta calitate. In functie in inclinatiile naturale ale fiului tau explorare poate insemna urmarirea unei broscute pana la iazul, balta din apropiere, plimbarea cu bicicleta prin cartier sau privitul printr-un microscop. Observa ce-l incata pe copil si alatura-te lui. Acum vei descoperi ca produce cea mai mare satisfactie si incredere in fortele proprii.

 

 

Barbatii isi asuma riscuri

Indiferent ca baiatul tau vrea sa intre in echipa de fotbal sau sustine o auditie pentru a intra in formatia scolii, trebuie sa-l incurajezi sa-si asume riscul de a esua si de a fi dezamagit tocmai pentru a a cunoaste succesul. Invata-l sa-si asume riscuri calculate, atrage-i atentia asupra celor prostesti, si arata-i diferenta dintre ele.

 

Barbatii initiaza actiuni

Baietii trebuie sa invete cum sa initieze actiunea potrivita la momentul potrivit. Ei au nevoie sa invete cand, spre exemplu, nu trebuie sa dea nici un pas inapoi sau cand sa faca asta. Misiunea ta este sa-l modelezi pe fiul tau fara a-i distruge initiativa. Roaga-te sa faca cele mai bune alegeri si corecteaza-l cand greseste. Lasa-i posibilitatea sa faca greseli si sa invete din ele.

 

Cuvinte cheie: , ,
Data articol: 03/11/2011