13 idei practice ca sa ai un concediu reusit cu copii, atunci cand plecati cu masina - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

13 idei practice ca sa ai un concediu reusit cu copii, atunci cand plecati cu masina

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Job, bani, cariera » 13 idei practice ca sa ai un concediu reusit cu copii, atunci cand plecati cu masina

Ai fost in situatia ca abia sa astepti sa pleci intr-o vacanta, dar sa amani acest lucru pentru ca ai copii? Ti-ar placea sa pleci din lumea cotidiana ca sa iti incarci bateriile, cu masina hai hui, chiar daca ai copii? Esti ingrijorat ca o data ce ajungi la destinatie nu ai avea deloc timp pentru tine ca e nevoie sa te ocupi numai de copil? Calmeaza-te SI ia-ti o vacanta. Exista modalitati practice prin care toata familia se poate distra grozav si calatoria sa decurga fara probleme, desi pleci la drum cu copil mic.

Calatoria cu masina cu un copil sau cu mai multi poate fi una din cele mai dure experiente din viata unui parinte. Interminabilele intrebari „Am ajuns? Nu am ajuns inca?” sau „Am nevoie sa fac pipi” sau „M-am plictisit” ajung pana la urma sa calce pe nervii oricarui adult, oricat de calm si rabdator ar fi. Dar poti face ca timpul pana la destinatie sa treaca repede si placut!

·         Primul lucru pe care il ai de facut este sa iti schimbi orizontul de asteptare din mintea ta. Daca pleci ingrozit la drum, cu siguranta ca drumul nu va fi o placere. Gandeste-te ca este o oportunitate ca familia sa se recontecteze si centreze.

·         Vorbeste cu copii tai pe durata calatoriei. Trebuie sa ii asculti, nu doar sa ii auzi. Si vorbeste cu ei decat sa vorbesti spre ei.

·         Joaca-te cu ei. Orice joc care se poate juca in masina si care stii ca este favoritul copilului tau va functiona. Ia la tine si cateva carti de povesti.

·         Daca copilul stie deja sa citeasca, faceti concurs si fiecare poate citi celuilalt cate o poveste. Nu doar ca timpul va trece mult mai repede si placut dar este si o buna ocazie ca sa pui copilul sa mai exerseze cititul.

·         Inventeaza povesti proprii tie, povesteste-i copilului lucruri inedite din copilaria ta, lor le place mult sa auda povesti de cand mami si tati erau mici.

·         Pune-i la casetofonul masinii povesti audio; cu siguranta ii vei capta atentia in mod foarte agreabil.

·         Daca copilul este mai maricel, cumpara un DVD portabil si priviti impreuna un cd cu desenele lui animate preferate.

·         Fa-i sa estimeze cati kilometri cred ei ca au trecut. Numarati masinile de o anumita culoare din sens opus.

·         Tine racoritoare si ceva de rontait intr-un recipient mic unde sa stea la rece ca sa scutiti desele motive de oprire.

·         Este bine sa aveti in masina o patura si o perna, in caz ca il cuprinde somnul pe copil. Un copil confortabil este un copil fericit si multumit. Vei fi surprins, dar acesta este unul din punctele forte ale calatoriei cu masina, confortul sau fizic.

·         Cand planifici vacanta cu copii, nu uita ca plecati ca o familie. Cauta destinatii compatibile concediului cu copii, nu o locatie buna pentru un week-end romantic numai pentru ca ti-a mers la suflet data trecuta cand erati singuri.

·         Cauta bine destinatiile inainte. Cere agentiilor de turism de la care aduni oferte sa iti dea variante special gandite pentru familii cu copii. Studiaza fiecare destinatie pe internet si cauta nu doar site-urile oficiale, ci si cele care prezinta opinii ale turistilor care s-au intors din varii locatii. Vei fi surprins ce mare ajutor vei primi de la alti parinti ca tine care iti dau ponturi practice pretioase.

·         Este locatia dotata cu tot ce e necesar pentru copii? Asigura servicii de babysitter si patut special pentru copii de orice varsta? Ofera program special pentru copii? Multe hoteluri ofera reduceri de pret pentru copii, special ca sa incurajeze familiile cu copii; verifica acest lucru si tine cont de acest criteriu, iti poate ajuta considerabil bugetul.

 

Daca te ocupi din timp de toate elementele pozitive si distractive ale vacantei cu copii si pornesti la drum asumandu-ti ca nu esti singur si ca trebuie sa te ocupi de copil cu drag si calm, ai toate sansele sa ai o vacanta reusita! Drum bun!

 

Sursa: essortment.com

(foto: dreamstime.com)

Data articol: 07/06/2011