10 idei ingenioase ca sa-ti decorezi casa de Craciun - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

10 idei ingenioase ca sa-ti decorezi casa de Craciun

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Utile, idei pentru casa » 10 idei ingenioase ca sa-ti decorezi casa de Craciun
idei ingenioase ca sa-ti decorezi casa
Credit foto: pixabay.com

Craciunul vine tot mai repede in fiecare an, iar noi abia mai reusim sa tinem pasul cu el si sa ne impodobim casa, bradul si sufletele pentru a ne pregati de bucuria Sarbatorilor, a timpului petrecut cu cei dragi, a meselor in familie, a colindelor. Asa ca iti sarim in ajutor cu cateva idei ingenioase pentru decoratiuni ieftine, rapide si frumoase care sa-ti inveseleasca locuinta la acest Craciun de criza.

Intampina-ti oaspetii cu fast!

Pune pe masuta din holul de la intrare (sau chiar pe jos, intr-un colt) una din vazele mari, transparente, pe care le folosesti vara pentru gladiole. Umple-o cu straturi succesive de crengute mici de brad, globulete si bucati de beteala si ai un aranjament simplu si festiv. Daca nu ai vaze asa mari, pune intr-o vaza simpla o creanga de brad ornata cu putina beteala si un glob frumos. Pune apa in vaza, ca sa tina mai mult creanga de brad.

Orneaza masa festiva

punand pe mijlocul ei, pe lungime, un sir de crengute de brad, pe care le poti lega intre ele cu ata bine ascunsa printre ace sau cu fundite rosii de catifea ori satin, astfel incat sa formezi o ghirlanda lunga. Pe langa fundite poti lipi pe ghirlanda si alte ornamente micute, conuri de brad, si beteala.

Te mai poate interesa Reteta Alba ca zapada. Cea mai cautata reteta de Craciun – VIDEO

Fa aranjamente de efect cu fructe

Poti pune prin casa (sau chiar pe masa festiva) castroane mari de sticla transparenta umplute cu fructe de acelasi fel: unul cu mere rosii, altul cu portocale sau madarine, altul cu lamai galbene si verzi. Vor arta grozav si poti sa pui printre ele si crengute mici de brad, pentru parfum si aspect.

Decoreaza casa si in exterior

Daca ai jardinere inafara geamului poti “presara” in ele, deasupra pamantului, conuri de brad. Arata frumos si rezista fara probleme toata iarna. Poti sa le strangi abia la primavara, cand se pregatesc sa iasa plantele sau vrei sa plantezi flori in jardiniera.

Da de lucru si copiilor

aie din folie de aluminiu multe patrate egale si apoi arata-le copiilor cum sa le ruleze strans ca sa iasa “bete” maleabile de poleiala. Ia un “bat”, indoaie-l si prinde capetele unul de altul prin rasucire, ca sa formezi un oval mare. Fa la fel cu urmatorul, dar dupa ce l-ai trecut prin primul oval. In scurt timp copiii vor lucra cu sarg la un lant argintiu, cu zale mari, numai bun de pus in brad sau pe perdea. Nu e trebuie foarfece, capsator sau lipici, deci vor fi in siguranta si macar i-ai tinut ocupati o vreme, chiar daca lantul final va avea doar un metru.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 21/12/2022