Cum sa repari dezastrele din bucatarie. Trucuri rapide pe care oricine trebuie sa le stie - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Cum sa repari dezastrele din bucatarie. Trucuri rapide pe care oricine trebuie sa le stie

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Job, bani, cariera » Cum sa repari dezastrele din bucatarie. Trucuri rapide pe care oricine trebuie sa le stie
Cum sa repari dezastrele din bucatarie

Oricat de bine te-ai descurca in bucatarie, sunt lucruri care nu-ti ies intotdeauna si ai avut cu siguranta momente cand ai dat rateuri chiar si la mancaruri relativ simple. Vorbesc din experienta: am fiert doua oua pana au explodat pe toti peretii (aveam multe de vorbit la telefon cu o prietena), am fiert apa pentru ceai pana s-a sudat ibricul de gratarul de la aragaz (eram obosita si am adormit) si am scapat atat piper in sarmale incat le-am servit drept preparate mexicane (am aruncat ochii pe geam si m-a furat peisajul). De puiul pe care l-am pus in tocana cu tot cu pene… nu va mai spun. Insa, cu putina imaginatie, nimic nu e ireparabil.

Iata cateva sfaturi de la expertii Yahoo Shine, care sa te ajute sa o scoti la capat chiar si atunci cand situatia pare disperata:

Ai copt prea tare pestele si s-a uscat.

Topeste un pic de unt, amesteca-l cu zeama de lamaie si unge bine pestele cu sosul. Ca sa-i dai o aroma speciala, presara niste cimbru, oregano sau coriandru.

Legume sau salata ofilite

Scufunda-le pentru cateva secunde intr-un castron cu apa foarte rece, dar nu cu gheata, pentru ca atingerea ghetii va lasa urme. Infasoara-le apoi intr-un prosop de bucatarie umed si pune-le in frigider pentru un sfert de ora

Fructele trecute

Daca nu sunt acrite, poti sa le folosesti la salata de fructe sau le pasezi, le amesteci cu smantana grasa si zahar dupa gust si faci inghetata.

Citeste si: Cum sa faci odorizant de camera cu un ingredient care nu lipseste din nicio bucatarie

Ai vrut sa faci paine prajita si ai ars-o?

Razuieste partile carbonizate, unge feliile cu ulei de masline, presara un pic de parmezan sau cascaval si oregano si serveste-le drept crostini!

Ai ars friptura?

Curata un pic partile carbonizate, freaca bucatile de carne cu un amestec de piper macinat, boia iute si usturoi si serveste-le drept friptura haiduceasca. Sau… taie carnea bucati marunte si foloseste-o ori intr-o tocana, ori intr-o salata.

Paste prea fierte

Pune-le in apa cu gheata sau sub un jet de apa foarte rece pentru cateva minute, ca sa se contracte amidonul din ele. Dupa aceea reincalzeste-le in sos de rosii – acidul le va reintari si mai mult si vei avea paste al dente.

Citeste continuarea: 1 2

Cuvinte cheie: ,
Data articol: 21/06/2022