Amigdalele, “pungutele” suspendate in stanga si in dreapta arcadei palatofaringiene (in cerul gurii, in partea din spate), sunt de fapt tesut limfatic. Rolul lor este sa filtreze particulele care ajung in organism pe cale orala si sa opreasca la acest nivel bacteriile sau virusurile care altfel ar intra mai departe catre alte organe.
Amigdalita in sezonul adierilor calde
Amigdalele sunt componenta angrenata in sistemul imunitar si, atunci cand actiunea lor esueaza, apar infectiile. Amigdalita reprezinta infectarea sau inflamarea amigdalelor palatine, semn ca agentii patogeni castiga teren, ca “barierele” reprezentate de amigdale sunt pe cale sa cedeze si, in consecinta, este nevoie de masuri suplimentare care sa sporeasca eficienta sistemului imunitar, pentru o mai buna protectie a organismului.
Temperaturile ridicate din sezonul cald ne pot pacali sa credem ca organismul este mai putin expus riscului de infectii si viroze. Suntem mai increzatori sa ii lasam pe cei mici sa consume alimente si baturi reci, uneori sub impresia ca temperaturile scazute ale acestora se compenseaza cu gradele ridicate din atmosfera. Specialistii atentioneaza insa ca atat amigdalita cat si alte viroze ale tractului respirator, cum sunt bronsitele, faringitele sau laringitele sunt mai usor de contractat atunci cand consumam alimente sau baturi reci intr-un mediu cu o atmosfera foarte calda.
Sucul sau apa scoase direct din frigider, inghetata si alte alimente reci sensibilizeaza si irita amigdalele din cauza temperaturilor foarte mici, contrastante cu restul mediului. De asemenea, fumul de tigara, potrivit unor cercetari mai recente, este un alt factor care pune in dificultate sistemul de aparare dezvoltat de amigdale.
Cum se manifesta amigdalita
Primele semne de amigdalita sunt durerile de gat, febra insotita de frisoane si lipsa poftei de mancare. Apar de asemenea dureri de cap si durerile musculare si, in unele dintre cazuri, inclusiv dureri abdominale.
Pe langa aceste manifestari, caracteristice si altor tipuri de infectii virale, se instaureaza si inflamatia glandelor limfatice din regiunea afectata precum si a amigdalelor, tesut limfatic aflat in stransa legatura cu acestea. In plus, amigdalele se inrosesc si, in cazuri mai avansate, dezvolta puroi sau chiar sangereaza. Amigdalita poate sa dureze de la trei, patru zile pana la o saptamana, in functie de agentul patogen care a cauzat-o (virus sau bacterie).
Un sistem imunitar puternic, vara din plin
Daca vrei ca atat tu cat si copilul tau sa va bucurati din plin de o vacanta reusita, ajuta-l sa isi construiasca un sistem imunitar puternic, astfel incat sa savurati impreuna toate deliciile verii.
Produsul natural First Defense de la Secom® contine argint coloidal, numit adesea un “al doilea sistem imunitar”, si are efect antiviral, antibacterian, antifungic si antiparazitar asupra a mai mult de 650 de tipuri de agenti patogeni. De asemenea, este cunoscut faptul ca organismele patogene nu dezvolta rezistenta la argint. Produsul First Defense contribuie la echilibrarea sistemului imunitar, la reducerea timpului de recuperare dupa toate tipurile de infectii si la reducerea stresului oxidativ care slabeste actiunea sistemului imunitar.
Formula pe baza de argint coloidal, maslin, sunatoare si zinc a First Defense sustine producerea de imunoglobuline IgA, IgM, IgG si de limfocite T, esentiale sistemului imunitar, si stimuleaza producerea de fagocite, celule care inglobeaza si digera bacterii si celule tumorale.
Detalii despre produsele Secom® poti obtine accesand www.secom.ro. Pentru intrebari suna gratuit la serviciul nostru de consultanta naturopata, telverde: 0800.873.266, iar pentru concursuri si articole noi, viziteaza oricand pagina de Facebook a companiei.