Raceala a trecut, dar tusea deranjanta a ramas. Problemele de sanatate pe care le poate ascunde tusea sunt destul de numeroase. Nu este intodeauan cazul sa te ingrijorezi foarte tare. In general, in cazul copiilor, tusea apare cel mai des, ca urmare a infectiilor virale ale cailor respiratorii.
Racelile, motivul cel mai des intalnit
Racelile si virozele respiratorii sunt in topul cauzelor tusei. In mod normal, dupa raceala tusea trebuie sa se atenueze si dureaza, in medie 4 spatamani, desi sunt si cazuri in care dureaza de doua ori mai mult. Cand tusea depaseste 8 saptamani se poate spune ca este tuse cronica si cauzele pot fi mai grave.
Bronsiolita este insotita de tuse si apare frecvent la cei mici
O infectie acuta de origine virala, localizata la nivelul plamanilor, bronsiolita, este o cauza frecventa a tusei peristente la copil. Boala debuteaza initial ca o simpla raceala care se complica ulterior cu o tuse seaca si iritanta. Agravarea tusei se produce treptat la copiii cu bronsiolita si se ajunge la tuse productiva. Acest lucru creste disconfortul pentru ca se produce si blocajul cailor respiratorii. De aceea, si respiratia copiilor cu bronsiolita are un suflu specific. Daca boala este abordata corect, afectiunea ar trebui sa dureze doar sapte-opt zile.
Refluxul gastroesofagian poate fi de vina
Este frecvent la bebelusi, dar si copilasii mai mari pot suferi din cauza refluxului gastroesofagian. Desi in aparenta boala nu pare sa aiba nimic in comun cu tusea, realitatea este diferita. Explicatia este ca la nivelul esofagului, care face legatura dintre faringe si stomac exista terminatii nervoase comune cu cele ale bronhiilor. Din acest motiv, tusea se asociaza cu aceasta boala, fiindca in momentul refluxului sunt stimulate aceste terminatii nervoase. Rezultatul este tuse care insoteste restul simptomelor refluxului gastroesofagian. Pe de alta parte si sucul gastric, acid, care urca de-a lungul tubului digestiv poate ajunge in bronhii declansand tuse.
Atentie la astm!
O tuse care nu mai trece poate fi semnul instalarii astmului. Daca micutul tau are aceasta boala, are bronhiile hipersensibile care se inflameaza de la particule alergene. In mod normal, respectivele particule nu ar trebui sa le irite sistemul respirator. Din cauza inflamatiei cauzate de expunerea la alergeni apare tusea, impreuna cu dificultatile de respiratie, senzatia de sufocare si suieratul specific astmului.
Pentru ca tusea este un simptom, nu o afectiune, pentru a fi tratata corect trebuie sa existe un diagnostic corect, deci trebuie sa stii ce anume a declansat-o. De aceea trebuie sa fii atent daca tusea este sau nu productiva, la durata episoadelor de tuse si la frecventa acestora. Si zgomotul care insoteste tusea este util in punerea diagnosticului.
Un antitusiv pe placul copiilor
Indiferent de tipul tusei, seaca sau productiva, produsul Cough Syrup cu gust de fructe, de la Secom®, amelioreaza simptomele deoarece contine cele mai eficiente si mai studiate extracte homeopate, recomandate in afectiunile cailor respiratorii. Forma de prezentare a Cough Syrup este lichida pentru absorbtie optima. Siropul Cough Syrup este protector al cailor respiratorii superioare si inferioare si ajuta la reducerea secretiilor mucoaselor, stimuleaza fluidificarea secretiilor si expectoratia mucusului din caile respiratorii, contribuie la reducerea iritarii de la nivelul gatului si bronhiilor. Produsul este imunostimulator, antioxidant, detoxifiant, antiinflamator, antipiretic, sudorific, bacteriostatic, antiviral, antifungic si antihistaminic.
Detalii despre produsele Secom® poti obtine accesand www.secom.ro. Pentru intrebari suna gratuit la serviciul nostru de consultanta naturopata, telverde: 0800 873 266, iar pentru concursuri si articole noi, viziteaza oricand pagina de Facebook a companiei.
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!