Mult timp s-a crezut ca nu se poate face mare lucru pentru a ameliora starea personelor cu artroza, dar un regim de viata corect poate imbunatati conditia celor afectati.
Artroza este o boala degenerativa care consta in afectarea cartilajului articular. Ca urmare, apar si modificari asupra oaselor care formeaza articulatiile si se ajunge la scaderea pana la disparitie a spatiilor interarticulare, spatii necesare pentru mobilitatea incheieturilor. Ca si alte boli degenerative, artroza are ca factor favorizant uzura, suprasolicitarea si supraincarcarea articulara, dar si factorii genetici. Pentru a limita din actiunea factorilor genetici este importanta respectarea unor reguli privind activitatea fizica si regimul alimentar.
1. Evita suprasolicitarea
Uzura articulara poate aparea pe fondul ridicarii de greutati, al miscarilor repetitive care afecteaza, in timp, articulatiile și al unor accidente care conduc la deteriorarea cartilajului articular. De aceea, o măsură care limitează suferința data de artroza consta in a evita acele mișcări care au condus la declanșarea bolii. De exemplu, daca artroza la nivelul genunchiului a aparut pe fondul ridicarii de greutati, atunci trebuie evitata aceasta actiune. Daca un pianist are artroza la nivelul degetelor mainii, atunci orele de repetitie si cele de concerte trebuie limitate, si trebuie administrate suplimente naturale de intretinere.
2. Scapa de kilogramele in plus
Articulatiile sunt cele care ne permit felxibilitatea si mobilitatea, de aceea pentru aceste structuri ale organismului, obezitatea reprezinta o mare problema. Cele mai afectate articulatii sunt cele ale soldului, genunchiului si coloanei. Se ajunge aici pentru ca spatele, soldurile și genunchii sustin greutatea corpului si articulatiile aferente sunt cele mai solicitate. Asadar, trebuie sa ai mare grija la dieta pentru a nu-ți agrava suferinta. O persoana cu artroza trebuie sa urmeze un regim alimentar restrictiv caloric si sa se evite pe cat posibil acele alimente care pot aduce kilograme in plus: grasimile, dulciurile, produsele de tip fast-food. Cafeaua, tutunul si alcoolul, care produc un surplus de radicali liberi in organism sunt interzise.
3. Ai grija la balerini!
Afectarea articulațiilor degetelor mari de la picioare, produsa de purtarea unor pantofi prea mici poate conduce la artroza, dar, in egala masura, si purtarea unor incaltari comode poate conduce la o astfel de afectiune. De exemplu, balerinii pot produce artroza la glezne fiindca solicita foarte mult articulatia de la acest nivel, mult mai mult decat pantofii cu toc. De aceea, este recomandat ca incaltamintea pe care o purtam sa aiba un toc mic, de un centimetru, nu sa fie complet plata.
Natura îți ofera soluții
Daca vrei sa-ti faci mai usoara viata cu artroza poti administra produsul 100% natural MSM de la Secom®. MSM participa la sinteza glucosaminei sulfat si a acidului hialuronic, substante care, impreuna, ajuta la regenerarea celulara, atat la nivel articular, in cazul tesuturilor conjunctive, cat si la nivelul altor tesuturi. Produsul MSM, 90 de capsule de la Secom® cotine concentratia optima de substanta metilsulfonilmetan, 750 de mg per capsula, in asociere cu Gheara diavolului, Curcumin, Boswelia si Gheara matei. Suplimentul alimentar MSM de la Secom® are ca efecte adjuvante reducerea inflamatiilor si a durerilor in afectiunile osteo-articulare (artrita reumatoidă, osteoartrita, spondiloza cervicala, guta, miozita, fibromialgie, tunel carpian, tendinita, bursita, torticolis – contractura muschilor gatului) prin reducerea actiunii enzimei 5-LOX de sinteza a leucotrienelor implicate in inflamatii si reactii autoimune. Ajunge până la 45 de zile de administrare. Mai multe informatii despre produsul MSM poti afla accesand www.liberlamiscare.ro
Detalii despre produsele Secom® poti obține accesand www.secom.ro. Pentru întrebari suna gratuit la serviciul nostru de consultanta naturopata, telverde: 0800.873.266, iar pentru concursuri si articole noi viziteaza oricand pagina de Facebook a companiei.
Horoscop 2025. MUTĂRI astrale MAJORE! Previziuni astrologice complete pentru toate zodiile
Venus în Vărsător 7 decembrie 2024 – 2 ianuarie 2025. Cum se transformă prietenia și relațiile?