Trei lucruri pe care trebuie sa le stii despre diabet - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Trei lucruri pe care trebuie sa le stii despre diabet

Sfatulparintilor » Zona Verde » Trei lucruri pe care trebuie sa le stii despre diabet

In prezent, peste un milion de romani sufera de diabet, insa doar o treime dintre acestia urmeaza un tratament adecvat. Diabetul este o afectiune complexa, care duce la situatia in care organismul nu mai asimileaza corespunzator nutrientii din alimente, ceea ce face ca la celule sa nu mai ajunga energia de care acestea au nevoie pentru a functiona normal. Produsul natural Completia® Diabetic (fara fier) de la Secom®, actioneaza eficient in terapiile complementare ale diabetului, asigurandu-le persoanelor diagnosticate cu aceasta afectiune necesarul zilnic de vitamine si minerale.

 

 

Cum se manifesta diabetul

Glucoza, forma prin care zaharul se gaseste in sange, rezulta din descompunerea alimentelor pe care le consumam si este parte din procesul de obtinere a energiei la nivel celular, cu ajutorul insulinei, un hormon secretat de pancreas. La persoanele bolnave de diabet, pancreasul secreta prea putina insulina sau nu secreta deloc, impiedicand astfel accesul glucozei la nivel celular. Prin urmare, organismul nu mai poate produce de energie, iar in sange ramane blocata o cantitate foarte mare de zahar, fapt care conduce in timp la complicatii cronice precum ateroscleroza, neuropatia, retinopatia si bolile renale.

Cele mai cunoscute tipuri de diabet sunt diabetul de tip I, numit si insulino-dependent datorita faptului ca pancreasul nu mai poate produce deloc insulina, fiind necesara administrarea sa pe cale injectabila, si diabetul de tip II, o forma mai usoara care implica sustinerea pancreasului in productia de insulina.  Diabetul de tip II este intalnit la peste 90% dintre persoanele diagnosticate cu diabet.

 

 

Cauzele si simptomele diabetului

Persoanele mai predispuse la diabet sunt cele supraponderale, cu antecedente de diabet in familie, care nu practica sport si, in general, persoanele cu varste peste 40 de ani. De pilda, se estimeaza ca aproximativ 80% dintre persoanele diagnosticate cu diabet de tip 2 sunt supraponderale. Primele semne ale diabetului sunt comune altor afectiuni, ceea ce face ca boala sa fie descoperita de cele mai multe ori intr-un stadiu avansat. Printre simptomele cele mai cunoscute ale diabetului se numara excesul de urina, setea excesiva, oboseala accentuata, furnicaturile si senzatia de amorteala ale mainilor si picioarelor.

 

sfatulparintilor.ro - Completia Diabetic -secom

 

Cum te poate ajuta produsul natural Completia® Diabetic (fara fier)

Prin compozitia unica si inovatoare pe baza de vitamine, minerale, extracte din fructe si plante medicinale, Completia® Diabetic (fara fier) asigura necesarul zilnic de nutrienti persoanelor care sufera de diabet. Produsul ajuta la stimularea productiei endocrine si la potentarea efectului insulinei. Contribuie la imbunatatirea sensibilitatii receptorilor celulari insulinici, la reducerea actiunii insulinazei, la reducerea absorbtiei glucozei la nivel intestinal si la stimularea glicolizei. Completia® Diabetic (fara fier) ajuta la imbunatatirea metabolismului glucidic, lipidic si protidic, la cresterea rezistentei si la diminuarea permeabilitatii capilare. De asemenea, contribuie la reducerea “poftei de dulce”.

Completia® Diabetic (fara fier) este recomandat ca adjuvant in diabetul zaharat de tip I si II si in complicatiile cronice ale diabetului: neurologice, macrovasculare, microvasculare, renale, articulare si osoase. Este recomandat ca adjuvant in depresie, tulburari ale memoriei si functiei cognitive, obezitate si infectii repetate, cauzate de diabet.

Completia® Diabetic (fara fier) face parte din portofoliul Secom® si este disponibil in farmaciile si magazinele cu profil naturist din intreaga tara.

Acesta este un supliment alimentar. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj.

 

Data articol: 21/03/2012