Multimea de probleme cu care toti ne confruntam zilnic ne poate conduce spre episoade depresive, sau chiar spre depresie cronica. Exista insa cateva metode prin care putem opune rezistenta, adoptand o atitudine de invingator.
Psihiatrii spun ca predispozitia genetica joaca un rol important in aparitia depresiei, iar studiile arata ca cei care provin din familii in care depresia este frecventa, riscul urmasilor de a face boala este mai mare decat la restul . Totusi, factorii de mediu si cei de stil de viata pot declansa stari depresive. Educatia sau lipsa educatiei, modelele umane avute in copilarie, felul in care s-au construit si au evoluat relatiile interpersonal ale individului cu restul lumii, conteaza in aparitia depresiei. Tulburarea depresiva se manifesta prin tristete care nu dispare, anxietate, sentiment de inutilitate si de pesimism, neputinta, capacitate redusa de concentrare si dificultate in a lua decizii, probleme de somn, modificari ale apetitului si ale greutatii, ganduri suicidare, iritabilitate si probleme de sanatate fizica.
Evita situatiile conflictuale
Disensiunile cu ceilalti iti strica starea de spirit, dar pot fi tolerabile daca sunt accidentale. Insa in cazul in care tot ce faci si tot ceea ce gandesti devine un motiv de cearta cu ceilalti, atunci situatia devine greu de suportat. Din acest motiv conflictele interpersonale sunt considerate o cauza comuna si frecventa de declansare a depresiei. Motivul principal este acela ca multe personane acorda o importanta mare familiei si prietenilor, iar conflictele dese cu acestia ii dezechilibreaza.
Fa din soare un aliat
Petrecem prea mult timp la birou iar soarele nu ne vede nici in weekend? Atunci este clar ca suntem predispusi la aparitia depresiei. Acest lucru se explica prin faptul ca depresia se instaleaza inclusiv pe fondul sintezei deficitare de serotonina, un neurotransmitator care se secreta in prezenta luminii naturale. Substanta este responsabila in organism pentru starea de bine si de optimism. Asadar, in cazul in care ne confruntam cu stari de oboseala si de somnolenta, despre care am putea crede ca sunt rezultatul programului prelungit de lucru si al stresului, poate fi vorba despre debutul unei tulburari depresive. Expunerea la soare este in acestea situatii cea mai simpla masura de preventie.
Renunta la gandirea negativa
Sunt situatii in care, pe baza experientei, iti dai seama ca lucrurile nu se pot indrepta intr-o directie pe care ti-o doresti. Dar face parte din normalitate sa accepti si esecurile. Pe de alta parte daca esti o persoana perfectionista, foarte critica cu sine, dar si cu ceilalti, vei avea tot timpul motive de nemultumire. Iar standardul foarte ridicat te va face sa extinzi nemultumirea catre toate spectele vietii de la viata la birou, pana la relatiile interpersonale si castigurile finaciare.
Nu ceda viciilor
Persoanele dependente de substante precum alcoolul sau tutunul ajung cu usurinta in depresie daca li se interzice viciul. Mai mult, dupa cativa ani de consum de substante nocive, organismul este intoxicat si are resurse consumate, similar cu persoanele subnutrite. Din acest motiv organismul este incapabil sa mai sintetizeze neurotransmitatori precum serotonina si hormoni precum endorfinele, substante responsabile pentru starea noastra de bine. La acest fenomen se poate adauga si starea de sevraj care se poate manifesta inclusiv prin depresie.
Ajuta-ti metabolismul cerebral
Suplimentul 100% natural Neuro Optimizer® de la Secom®, care contine ingrediente ce sustin metabolismul cerebral, precum citidina, fosfatidilcolina si L-Glutamina si aminoacizi precum acetil L-Carnitina si taurina ajuta la atenuarea simptomelor depresiei. Este bine sa stii ca celula nervoasa are in componenta 30% fosfatidilcolina, a carei productie este stimulata de Neuro Optimizer® si ca, de asemenea, produsul favorizeaza productia de neurotransmitatori precum adrenalina, acetilcolina, dopamina, noradrenalina, substante implicate in cresterea performantelor intelectuale si in mentinerea concentrarii optime pe durata efortului intelectual dar si in echilibrul emotional al persoanei.
Datorita taurinei din compozitie, Neuro Optimizer® influenteaza pozitiv procesele celulare, cum ar fi conducerea impulsurilor nervoase si contractia musculara. De asemenea, creste cantitatea de glucoza metabolizata de creier si rata de folosire a oxigenului. Acest lucru este foarte important deoarece creierul nu are propriile sale rezerve de glucoza, fiind dependent de cantitatea de glucoza metabolizata. Neuro Optimizer® de la Secom® contribuie la refacerea si la imbunatatirea functiilor cerebrale. Mai mult decat atat, Neuro Optimizer® stimuleaza memoria, imbunatateste capacitatea de concentrare si mareste rezistenta si adaptabilitatea in perioadele solicitante. Produsul este util si ca adjuvant in tratarea unor afectiuni precum depresia, deficitul de atentie, epilepsia, maladiile Alzheimer si Parkinson, senilitate, ataxie (tulburare de coordonare a miscarilor musculare voluntare), paralizie faciala, sindromul Down, scleroza multipla, etc.
Detalii despre produsele Secom® poti obtine accesand www.secom.ro. Pentru intrebari suna gratuit la serviciul nostru de consultanta naturopata, telverde: 0800.873 266, iar pentru concursuri si articole noi viziteaza oricand pagina de Facebook a companiei.