Bacteriile si virusurile pot fi in egala masura vinovate de inflamatiile aparute la nivelul amigdalelor si de localizarea puroiului pe tesuturile deja inflamate. Recurenta acestor probleme de sanatate este ingrijoratoare si multi copii sufera episoade frecvente de ”rosu in gat” care, mai devreme sau mai tarziu ridica problema operatiilor de extirpare. Iata ce poti face pentru a preveni recurenta infectiilor si pentru a atenua din simptomele asociate cu ”rosul in gat”.
Deoarece amigdalele sunt prima linie de aparare impotriva bacteriilor si virusurilor care pot patrunde in organism atat prin gura cat si prin nas, sunt expuse in mod special infectiilor si inflamatiei.
Consecinta este durere resimtita la nivelul gatului, dar si la nivelul urechilor, si dificultatea la inghitirea alimentelor. Insa rolul amigdalelor este unul de aparare deoarece ele sunt tesuturi care fac parte din sistemul limfatic si sunt implicate in producerea de anticorpi care ajuta organsimul sa lupte cu infectiile. Cand amiglalele sunt inflamate, poate fi semnul unei infectii, nu neaparat locale, la nivelul gatului, ci prezente si in alte zone din organism. Totusi, majoritatea cazurilor de inflamatie a amigdalelor sunt cauzate de bacterii care ajung sa colonizeze respectivul tesut, sau de virusuri a caror cale de intrare in organism este cea respiratorie.
Pe masura ce inaintam in varsta, adica dupa adolescenta, amigdalele isi diminueaza din activitate si sunt mai putin solicitate de sistemul imunitar pentru apararea organismului. Specialistii de la Mayo Clinic explica in acest fel si scaderea cazurilor de amigdale inflamate la adulti, comparativ cu frecventa cazurilor inregistrate la copii.
Simptomele difera in functie de tipul infectiei
Literatura de specialitate mentioneaza ca streptococii de grup A sunt cauza cea mai comuna a inflamatiei localizate la nivelul amigdalelor. Iar simptomele includ, pe langa durere si pungute cu puroi, umflarea nodulilor limfatici din zonele adiacente si febra. In alte cazuri, inflamarea amigdalelor este data de virusuri, precum Epstein-Barr, care conduce la bola sarutului, mononucleoza. In aceste cazuri infectia se manifesta prin durere, infectie la nivelul nodulilor limfatici adiacenti, febra, oboseala, dar si splina si ficat marite.
Ajuta-i imunitatea!
Pentru a stopa recurenta acestor infectii dar si pentru a le preveni aparitia, este necesar ca sistemul imunitar sa poata actiona eficient impotriva virusurilor si bacteriillor care gasesc amigdalele drept o poarta de intrare in organism. De ajutor sistemului imunitar al copiilor este argintul coloidal, considerat un sistem imunitar secundar. Acesta este un antibiotic natural, care actioneaza ca un catalizator ce fura oxigenul bacteriilor, virusurilor si ciupercilor. De aceea, acestea se sufoca, insa celulele sanatoase ale organismului uman nu sunt afectate, doar patogenii. Secom® recomanda pentru cei mici produsul natural First Defense, care contine argint coloidal cu efect puternic antiviral, antibacterian, antifungic si antiparazitar asupra a mai mult de 650 de tipuri de agenti patogeni. Formula pe baza de argint coloidal, maslin, sunatoare si zinc imbunatateste producerea de imunoglobuline IgA, IgM, IgG si de limfocite T, esentiale sistemului imunitar si stimuleaza producerea de fagocite, celule care inglobeaza si digera bacterii si celule tumorale. Datorita efectului antiviral puternic, First Defense este recomandat ca adjuvant in problemele de sanatate specifice sezonului rece.
Detalii despre produsele Secom® poti obtine accesand www.secom.ro. Pentru intrebari suna gratuit la serviciul nostru de consultanta naturopata, telverde: 0800.873.266, iar pentru concursuri si articole noi, viziteaza oricand pagina de Facebook a companiei.
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!