Suntem educati sa ne temem de bacterii, iar reputatia lor proasta este cauzata de faptul ca pot fi la baza a numeroase boli. Insa, bacteriile ”bune”, prietene cu organismul uman si, implicit, cu organismul copilului tau sunt cele care lupta cu patogenii si ajuta la mentinerea sanatatii optime. Practic, zilnic se duce o lupta intre bateriile prietene cu noi si cele agresive cu organismul nostru.
Flora intestinala este alcatuita din peste 400 de specii de bacterii si benefice, dar si patogene, care incep sa populeze tractul gastro-intestinal imediat dupa nastere. Unii factori precum alimentatia dezechilibrata, stresul si antibioticele perturba flora intestinala si duc la imbolnavire daca nu se iau masuri rapid. Pentru reechilibrarea florei intestinale se recomanda probioticele, adica bacteriile bune care pot fi administrate inclusiv sub forma de comprimate.
Beneficiile probioticelor asupra organismului sunt multiple: ajuta organismul cu vitamine din complexul B, ajuta la reglarea nivelului de colesterol, combat diareea, constipatia, detoxifica si atenueaza intoleranta la lactoza.
Si legumele contin probiotice
Iaurturile sunt renumite pentru faptul ca sunt bogate in probiotice, dar exista si legume care sustin dezvoltarea acestor bacterii. De exemplu, sfecla rosie contine prebiotice, care contribuie la stimularea productiei de probiotice. Ceapa si usturoiul sunt si ele alimente care contin prebiotice si care stimuleaza digestia dar care au efecte benefice si asupra sistemului imunitar si asupra tractului digestiv. Asadar, daca poti introduce in dieta copiilor aceste alimente, chiar si in cantitati mici, ii vei ajuta sa-si dezvolte flora bacteriana normala. Solutia optima insa, o reprezinta suplimentele alimentare cu probiotice si prebiotice care echilibreaza rapid flora intestinala, cu rezultate foarte bune atat asupra digestiei cat si asupra imunitatii. Ele sunt recomandate atat in cure pentru mentinerea echilibrului bacterian, cat si complementar antibioticelor care ucid bacteriile bune.
Protejeaza-i copilului flora intestinala inca de la nastere
Baby’s Jarro-Dophilus® + FOS, GOS de la Secom® contine 3 miliarde de bacterii probiotice care dezvolta si protejeaza flora intestinala benefica a nou-nascutilor si a copiilor mici prin colonizarea intregului tract digestiv. Baby’s Jarro-Dophilus® stimuleaza digestia si reduce din durerea si disconfortul produs de gazele intestinale la nou-nascut. Baby’s Jarro-Dophilus® + FOS, GOS ajuta sistemul imunitar, accelereaza descompunerea alimentelor si absorbtia nutrientilor in organism. Datorita imbogatirii cu doua prebiotice, FOS si GOS, potenteaza actiunea bacteriilor probiotice Bifidobacterium. Acestea regleaza echilibrul acid-alcalin, reduc acumularile de toxine si impiedica intrarea in circuitul sanguin a proteinelor nedescompuse din alimente. Baby’s Jarro-Dophilus® + FOS, GOS ajuta la refacerea florei microbiene intestinale afectata de antibiotice, la reglarea tranzitului intestinal in reactii alergice digestive, constipatie, diaree si reducerea manifestarile acestora. De asemenea, Baby’s Jarro-Dophilus® + FOS, GOS ajuta la modularea imunitatii specifice si nespecifice, stimuleaza proliferarea globulelor albe cu rol in apararea imunitara si mentine actiunea antiinfectioasa a mucoasei intestinale.
Baby’s Jarro-Dophilus® + FOS, GOS contine 6 tulpini patentate de probiotice, 4 Bifidobacterium si 2 Lactobilus pentru actiune eficienta impotriva mai multor tipuri de agenti patogeni. Se poate folosi din prima zi de viata si ajunge pana la 70 de zile de administrare. Baby’s Jarro-Dophilus® + FOS, GOS este recomandat de Societatea Romana de Pediatrie.
Detalii despre produsele Secom® poti obtine accesand www.secom.ro. Pentru intrebari suna gratuit la serviciul nostru de consultanta naturopata, telverde: 0800.873.266, iar pentru concursuri si articole noi, viziteaza oricand pagina de Facebook a companiei.
© Photodesign | Dreamstime Stock Photos & Stock Free Images
Urari de Craciun. 100 de mesaje de Craciun pentru iubit/iubita, familie si prieteni
HOROSCOPUL CRACIUNULUI 2024. Cum iti este CRACIUNUL in functie de ZODIE?
Ce inseamna cand versi cafeaua