Intolerantele alimentare sunt deficite enzimatice si reprezinta dificultatea organismului de a digera anumiti compusi din alimente fie din cauza anumitor caracteristici ale acestora, fie din cauza cantitatii in care au fost ingerate. In Romania, intoleranta la lactoza este printre cele mai frecvente forme ale acestei probleme digestive.
Simptome
Intoleranta alimentara poate fi uneori confundata cu alergia alimentara din cauza anumitor simptome comune celor doua tipuri de afectiuni. Cu toate acestea, alergia este o reactie exagerata de aparare a sistemului imunitar, in timp ce intoleranta este o incapacitate a organismului de a descompune si asimila anumite substante alimentare.
Intolerantele alimentare au cateva simptome frecvente. Printre acestea se numara balonarea, imposibilitatea de a pierde in greutate, migrenele, ametelile si starea de oboseala permanenta in ciuda odihnei suficiente. De asemenea, pot aparea eruptii cutanate, dificultati in respiratie, blocajul nazal si episoade de stranut. In cazul intolerantei la lactoza simptome obisnuite sunt si durerile abdominale, greata si diareea. Aceste manifestari apar la o jumatate de ora sau maxim doua ore de la consumul produselor lactate. Intensitatea simptomelor difera in functie de varsta, de grupul etnic din care face parte individul si de caracteristicile fiecarui organism.
De ce organismul nu digera lactoza
Lactoza este un glucid (o forma de zahar) care se regaseste in lapte si in produsele lactate in proportie de 1,5 pana la 8%. De exemplu, un litru de lapte contine pana la 47 de grame de lactoza. Intoleranta la lactoza este data de incapacitatea organismului de a digera aceast glucid si de a-l reduce la forme mai simple care sa poata fi absorbite in sange de la nivelul tubului digestiv.
Intoleranta la lactoza este cauzata fie de o activitate enzimatica redusa per total, fie de o insuficienta de lactaza, enzima care digera glucidele din lapte. Enzimele digestive sunt molecule esentiale pentru digestia si absorbtia nutrientilor in organism.
Intoleranta la lactoza poate fi congenitala, o incapacitate inca din nastere de a sintetiza lactaza necesara digerarii lactozei, sau dobandita. Pe masura ce inaintam in varsta activitatea enzimelor digestive se reduce. De asemenea exista riscul de a dobandi intoleranta la lactoza din cauza unor afectiuni cum sunt gastroenterita, boala Crohn sau boala celiaca. Mostenirea genetica este un alt factor care faciliteaza intoleranta la lactoza.
Super Enzymes™ de la Secom®, formula complexa pentru sustinerea digestiei si absorbtia nutrientilor
Super Enzymes™, 60 tablete cu eliberare prelungita, de la Secom® are o formula complexa pentru sustinerea enzimatica a digestiei si a absorbtiei nutrientilor cum sunt vitamina B12, vitaminele liposolubile, fierul, calciul, magneziul si zincul. Produsul contine enzime digestive precum betaina HCl, lactaza, celulaza, diastaza sau lipaza, precum si extracte din plante medicinale. Acestea actioneaza sinergic la nivelul stomacului, intestinului subtire, colonului, ficatului si pancreasului. Super Enzymes™ contribuie la imbunatatirea digestiei si absorbtiei in organism a proteinelor, carbohidratilor si lipidelor, la secretia biliara hepatica si la reducerea efectelor alimentatiei gresite. De asemenea, Super Enzymes™ ajuta la protejarea organismului de actiunea agentilor patogeni, la reducerea inflamatiilor digestive, ORL, bronho-pulmonare, uro-genitale, cutanate, osteoarticulare si vasculare, precum si la imbunatatirea fluxului si circulatiei sanguine si la refacerea tesuturilor ranite. Produsul se prezinta sub forme de tablete cu eliberare prelungita, pentru eficienta de durata.
Produsele Secom® sunt disponibile in farmaciile si magazinele cu profil naturist din toata tara, prin intermediul magazinelor online partenere, precum si in cele doua magazine Secom® din Bucuresti, str. Stefan cel Mare nr. 22 si str. Stirbei Voda nr. 150. Lista completa a acestora este disponibila pe www.secom.ro.
De asemenea, pe str. Stirbei Voda nr. 150 se afla si Centrul de Consultanta Naturopata Secom®, la care puteti apela pentru realizarea unui program de tratament naturopat personalizat, adaptat specificului fiecaror afectiuni si starii de sanatate a organismului. Evaluarea starii de sanatate se realizeaza atat prin interpretarea documentelor medicale, cat si fara acestea sau cu ajutorul sistemului de scanare interstitiala (Sistemul EIS), care permite detectarea dezechilibrelor din organism inainte de aparitia semnelor clinice de boala printr-o metoda computerizata non-invaziva si rapida.
Pentru intrebari suplimentare puteti suna gratuit la linia verde Secom® (0800.873.266), iar pentru concursuri si articole noi, vizitati oricand pagina de Facebook a companiei.
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!