Grasimi bune, pe placul inimii - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Grasimi bune, pe placul inimii

Sfatulparintilor » Zona Verde » Grasimi bune, pe placul inimii
grasimi care nu te ingrasa

Grasimile sunt dusmanii unui sistem cardiovascular sanatos, dar exista si grasimi fara de care sanatatea inimii este in pericol. Iata care sunt acestea si ce trebuie sa faci pentru un aport optim in organism.

 

 

 

Diferenta dintre grasimile „rele” si cele „bune”

Grasimile saturate, cele periculoase pentru sanatate, se afla in carnea grasa, in produsele de tip fast-food si in produsele lactate. Grasimile trans sunt o alta categorie de grasimi periculoase pentru sanatate si abunda in produse precum cipsurile si prajiturile preambalate.

Pe de alta parte, exista grasimile polinesaturate, considerate de specialisti sanatoase. Ele se gasesc, de exemplu,  in uleiul de masline sau in nuci. Aceste grasimi pot fi la randul lor divizate in alte doua categorii: acizii Omega 3 si acizii Omega 6. Nutritionistii numesc acesti acizi esentiali pentru sanatate, deoarece organismul are nevoie de ei pentru indeplinirea multor functii din organism, precum regenerarea celulara sau mentinerea functiei nervoase. Singura sursa pentru acesti acizi este dieta, fiindca organismul nu ii poate produce. Exista numeroase studii care sustin faptul ca acizi grasi Omega 3 si 6 scad riscul de boli de inima, pe cel de boli nervoase, aparute ca urmare a degradarii neuronilor, ca protejeaza de diabetul de tip II si ca intretin atentia si memoria, ajutand creierul sa functioneze optim.

Cea mai frecventa sursa de acizi Omega 6 este acidul linoleic, extras din uleiuri vegetale precum uleiul de porumb, de soia, de floarea soarelui sau din nuci si din seminte. Asociatia Americana a Inimii recomanda ca cel putin 5-10% din caloriile din alimente sa provina din acizi grasi.

Acizii grasi Omega 3 provin din peste precum somonul, tonul, macroul, dar si din seminte de in si de nuci. Solutia simpla este sa consumi cat mai multe alimente care contin acesti acizi grasi si sa folosesti suplimente alimentare pe baza de Omega 3 si Omega 6.

 

 

 

Lignanii echilibreaza hormonal si potenteaza efectul acizilor Omega

Lignanii sunt compusi care fac parte din clasa fitoestrogenilor, adica a substantelor din plante cu comportament estrogen, insa actioneaza in plus si ca antioxidanti. Studiile arata ca lignanii sunt capabili sa “se lege” de receptorii de estrogen din organism si sa contracareze efectul potential malign al excesului de estrogen asupra tesutului mamar.

 

 

Flax_oil_secom

Produsul Flax Oil Super Lignan, 100 de capsule, de la Secom®, are in compozitie concentratii optime de acizi grasi Omega 3/6/9, cu adaos de lignani din seminte de in provenite din cultura organica. Inul este cea mai bogata sursa de lignani ce ofera de 70, pana la 800 de ori mai multi lignani comparativ cu alte surse din plante.
Uleiul de in din Flax Oil Super Lignan este obtinut prin presare la rece, nerafinat. Produsul contribuie la mentinerea concentratiilor normale de colesterol din sange, la echilibrarea normsla a hormonilor sexuali, precu, si la reducerea conversiei testosteronului in dihidrotestosteron. De asemenea, Flax Oil Super Lignan ajuta la reducerea stresului oxidative, la cresterea receptorilor celulari de insulina, precum si la mentonerea concentratiei de fosfolipide in membrane celulei retiniene, nervoase si a mielinei. Produsul se prezinta sub forma de capsule gelatinoase moi.

Produsele Secom® sunt disponibile in farmaciile si magazinele cu profil naturist din toata tara, prin intermediul magazinelor online partenere, precum si in cele doua magazine Secom® din Bucuresti, str. Stefan cel Mare nr. 22 si str. Stirbei Voda nr. 150. Lista completa a acestora este disponibila pe www.secom.ro.

De asemenea, pe str. Stirbei Voda nr. 150 se afla si Centrul de Consultanta Naturopata Secom®, la care puteti apela pentru realizarea unui program de tratament naturopat personalizat, adaptat specificului fiecaror afectiuni si starii de sanatate a organismului. Evaluarea starii de sanatate se realizeaza atat prin interpretarea documentelor medicale, cat si fara acestea sau cu ajutorul sistemului de scanare interstitiala (Sistemul EIS), care permite detectarea dezechilibrelor din organism inainte de aparitia semnelor clinice de boala printr-o metoda computerizata non-invaziva si rapida.

 

Pentru intrebari suplimentare poti suna gratuit la linia verde Secom® (0800.873.266), iar pentru concursuri si articole noi, viziteaza oricand pagina de Facebook a companiei.

Cuvinte cheie: , ,
Data articol: 18/12/2013