Febra care nu trece şi alte suferinţe asociate, precum durerile la micţiune şi cele de spate pot fi cauzate de infecţiile urinare. Dacă nu sunt tratate, pot afecta rinichii, de aceea este indicat să iei toate măsurile necesare pentru a preveni infecţiile urinare.
Care sunt factorii de risc?
Din cauza anatomiei specifice, fetiţele fac mai des decât băieţeii infecţii urinare, dar există şi alţi factori de risc pe care trebuie să îi iei în calcul. În perioada în care sunt bebeluşi şi poartă scutec, trebuie să le asiguri celor mici o igienă impecabilă. Va trebui să schimbi scutecul de fiecare dată când bebeluşul îşi face nevoile şi să îi speli pielea, altfel există riscul infecţiilor urinare. Aceste infecţii apar pe fondul înmulţirii unor bacterii nocive care atacă uretra, vezica urinară şi chiar rinichii. În unele cazuri, infecţiile urinare pot fi consecinţa unor defecte congenitale care produc refluxul vezico-uretral, adică urcarea urinei din vezică înspre uretra sau de blocarea urinei în tractul urinar produsă de tumori. De asemenea, şi căderile imunitare favorizează infecţiile urinare.
Lichidele ajută
Copiii trebuie să bea lichide suficiente, fiindcă ajută la purificarea tractului urinar de bacterii. Dar nu este o masură suficientă, igiena corectă este regula de aur pentru a-i feri pe cei mici de astfel de infecţii. Nu folosi decât în cazul în care nu ai acces la o sursă de apă serveţelele pentru bebeluşi. Acestea nu pot curăţă perfect şi pot conţine substanţe iritante care dezechilibrează flora locală. Din acest motiv favorizează înmulţirea unor bacterii nocive care pot ataca tractul urinar.
Susţine-i imunitatea
Când imunitatea copiilor este scăzută, infecţiile bacteriene proliferează. De aceea trebuie să ai în vedere susţinerea organismului copiilor cu vitamine antioxidante provenite din legume şi din fructe şi cu suplimente naturale care îl ajută în lupta cu bolile.
Probioticele ajută la curăţarea tractului urinar
Pentru că menţin echilibrul florei bacteriene şi ajută la sintetizarea unor substanţe care ajută imunitatea, probioticele pot ajuta la prevenirea infecţiilor urinare. Produsul 100% natural Jarro-Dophilus®+FOS , de la Secom® conţine 3,4 miliarde de bacterii probiotice, grupate în 6 tulpini patentate cu spectre diferite de acţiune şi prebioticele FOS care ajută la repopularea florei microbiene benefice de la nivelul vezicii urinare şi la reactivarea a peste 90% dintre bacteriile probiotice latente din organism, în doar 20-90 de minute de la administrare. Produsul este recomandat ca adjuvant în afecţiunile de la nivelul vezicii urinare deoarece contribuie atât la modularea imunităţii cât şi la popularea mucoasei locale, în aşa fel încât agenţii patogeni nu mai pot adera.
Mai multe detalii despre produsele Secom® puteţi obţine accesând www.secom.ro, iar pentru întrebari şi concursuri puteţi vizita pagina de facebook a companiei: www.facebook/SecomRomania.
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!