Durerile de burtica date de colici sunt frecvente la copii cand incepem diversificarea alimentara, dar disconfortul poate fi mai mic daca te folosesti de calitatile probioticelor. Acestea sunt organisme vii, nepatogene, cu efecte benefice asupra sanatatii. Ele actioneaza in cavitatea bucala, in tubul digestiv, pe caile respiratorii si în sistemul uro-genital. Pe langa faptul ca sustin imunitatea copilui si il feresc de infectii, probioticele sunt utile si in maturizarea florei intestinale, pregatind copilul sa faca fata mai usor introducerii de alimente noi in dieta.
Cand e momentul potrivit?
Diversificarea alimentara poate incepe in jurul varstei de 4 luni, cand alaptarea nu mai poate acoperi total nevoile nutritive ale copilului. Alimentele care trebuie introduse in dieta copilului ar trebui sa vina cu un plus de vitamine, saruri minerale, fibre vegetale si mai multe glucide si lipide. De alimentele introduse in timpul diversificarii se pare ca depind si preferintele alimentare ale adultului de mai tarziu.
Ce greseli trebuie evitate?
Unii copii accepta cu greu alte alimente în afara laptelui, de aceea este recomandata introducerea treptata a oricarui alt tip de hrana. La inceput in cantitati mici, care cresc progresiv, in functie de toleranta digestiva a copilului, care trebuie urmarita cu mare atentie. Nu se incepe diversificarea cand copilul este bolnav sau cand este in convalescenta pentru ca aceasta procedura ar fi un stres suplimentar pentru bebelus. Daca cel mic refuza alimentul nou introdus, chiar si dupa mai multe incercari, trebuie sa renunti si sa incerci sa il reintroduci dupa o perioada de timp.
Alaptarea poate continua
Pe masura ce introducem alimente noi în dieta copilului, nevoia lui de a consuma laptele matern scade. Dar este indicat sa nu întrerupi alaptarea fiindca il privezi de o multime de beneficii pe care le ofera sanatatii celui mic acest aliment. Insa, daca îti este imposibil sa mai alaptezi, fiindca te întorci la serviciu sau pentru ca nu mai ai suficient lapte, poti utiliza suplimente alimentare pudra, precum produsul Colostrum plus Probiotice® de la Secom®, care sa aduca in organismul bebelusului substantele nutritive de care il privezi.
Colostrumul pudra si probioticele sunt de ajutor
Colostrul, considerat un ”miracol al naturii”, este laptele matern din primele 48 de ore dupa nastere si este mai bogat in nutrienti si in substante care stimuleaza cresterea decat laptele simplu care se formeaza ulterior in glandele mamare. Colostrul dezvolta si protejeaza flora intestinala a micutului tau si ii sustine sitemul imunitar. Produsul sub forma de pudra, Colostru cu Probiotice® de la Secom® are o compozitie unica si inovatoare: colostru, probiotice si FOS, adica prebiotice. Prebioticele FOS sunt fibre solubile care potenteaza actiunea probioticelor. Efectul principal al prebioticelor are loc la nivelul intestinului gros. In plus, Colostru cu Probiotice® de la Secom® are actiune antivirala, antibacteriana, antimicotica si antiparazitara. Administrat bebelusilor in perioada diversificarii, produsul atenueaza din manifestarile neplacute precum colicile si constipatia, care pot aparea pe fondul introducerii unor alimente noi. Produsul Colostru cu Probiotice® ajunge pâna la 50 de zile de administrare.
Detalii despre produsele Secom® poti obtine accesand www.secom.ro. Pentru întrebari suna gratuit la serviciul nostru de consultanta naturopata, telverde: 0800.873.266, iar pentru concursuri si articole noi viziteaza oricand pagina de Facebook a companiei.