Echinaceea este un stimulet imunitar popular, folosit pentru mentinerea optima a apararii organismului. Avand un spectru divers de actiune este utilizata sa previna infectiile comune, racelile si virozele din categoria gripei.
Cum contribuie la apararea organismului?
Abilitatea plantei de a stimula sistemul imunitar este data de continutul de polizaharide, niste molecule mari de zahar care activeaza anumite procese ale sistemului imunitar. In mod special, doua polizaharide continute de echinaceea, inulina si arabinogalactina, au efect benefic de stimulare a imunitatii. Consumul de echinaceea stimuleaza productia de celule T imunitate si creste nivelul de neutrofile din organism. Acestea sunt leucocite care joaca un rol major in apararea antiinfectioasa primara a organismului fiindca asigura distrugerea (fagocitarea) si digestia microoroganismelor patogene. Daca se produce o infectie, neutrofitele migreaza catre locul infectiei si se activeaza functiile defensive ale sistemului imunitar. De asemenea, echinaceea are si efect antibacterian, actioneaza si ca adjuvant si ajuta la reducerea duratei si severitatii simptomelor racelilor si virozelor respiratorii.
Ajuta la combaterea infectiilor sexuale feminine
Echinaceea are si proprietati antibacteriene, de aceea actioneaza asupra infectiilor din organism. Doua studii au demonstrat, de exemplu, efectul benefic al administrarii de echinaceea in cazul infectiei cu bacteria care produce candidoza. Mai mult, curele de echinaceea reduc si recurenta infectiilor cu candioza vaginala. Aproximativ 60% din cazurile de candidoza apar pe fondul unor caderi imunitare ce survin altor infectii, tratate cu antibiotic. Prin faptul ca echinaceea creste fagocitoza, proces prin care celulele imunitare “ucid” celulele infectioase, administrarea creste eficienta tratamentului alopat si reduce riscul de recidiva a infectiei cu aproximativ 30%, arta literature de specialitate.
De folos in controlul infectiilor pielii
Actiunea antiinflamatoare a echinaceei o transforma intr-o veritabila arma impotriva problemelor de sanatate a pielii. De aceea, lupta impotriva psoriazisul si a eczemelor, precum si cea impotriva eruptiilor herpetice, este mai simpla daca se administreaza echinaceea. Produsul Echinaceea Complex de la Secom are o formula care contine doua tipuri de echinaceea, purpurea si angustifolia, cate 450 de mg per capsula cu efecte adjuvante de crestere a numarului si activitatii celulelor sistemului imunitar. Echinaceea Complex de la Secom este bacteriostatic, antiviral si antifungic, reduce inflamatiile, detoxifica sangele si limfa si este recomandat ca adjuvant in infectii ale tractului respirator superior, in infectii uro-genitale, gingivite, amigdalite, otite, sifilis, herpes, febra tifoida, malarie, difterie, adenopatii (ganglioni mariti si durerosi), enterocolite, alte infectii minore. Nu se recomanda administrarea persoanelor diagnosticate cu boli autoimune.
Detalii despre produsele Secom® poti obtine accesand www.secom.ro. Pentru intrebari suna gratuit la serviciul nostru de consultanta naturopata, telverde: 0800.873.266, iar pentru concursuri si articole noi, viziteaza oricand pagina de Facebook a companiei.
Horoscop 2025. MUTĂRI astrale MAJORE! Previziuni astrologice complete pentru toate zodiile
Venus în Vărsător 7 decembrie 2024 – 2 ianuarie 2025. Cum se transformă prietenia și relațiile?