De ce oboseşte ficatul? - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

De ce oboseşte ficatul?

Sfatulparintilor » Zona Verde » De ce oboseşte ficatul?

Ficatul filtrează sângele şi îl purifică pentru ca organismul nostru să poată funcţiona normal, dar sunt şi momente în care oboseşte şi în întregul organism se resimt efectele suprasolicitării ficatului. Aşa apar probleme de sănătate fără o cauză evidentă: acnee, constipaţie, greţuri, mâncărimi ale pielii şi chiar afectarea pe termen lung a ficatului, aşa numita steatoză hepatică.

Toate aceste probleme apar când este afectată capacitatea ficatului de a-şi îndeplini funcţia de metabolizare a deşeurilor din organism. Ca urmare, o parte din substanţele toxice rezultate din arderile celulare, din toxinele şi din alte reziduuri care au potenţialul de a intoxica organismul, rămân în sistemul sanguin şi afectează alte organe. Iar manifestările date de aceste disfuncţii pot fi confundate cu efectul stresului deoarece constau în oboseală, iritabilitate, deprimare şi instabilitate emoţională.

 

 

Evită abuzurile alimentare                                        

La suprasolicitarea ficatului se ajunge, în general, din cauza abuzurilor alimentare şi asocierii acestor abuzuri cu lipsa de odihnă şi cu o viaţă stresantă. Se ajunge la disfuncţii ale ficatului din cauza abuzului alimentar fiindcă una dintre funcţiile ficatului constă în secreţia de bilă, care are rol important în digestia grăsimilor. Prin urmare, mesele bogate în grăsimi suprasolicită ficatul să producă bilă. În plus, grăsimile se pot acumula în ficat, în celula hepatică şi pot conduce la o afecţiune numită steatoză hepatică, sau „ficatul gras”. Dacă la mesele bogate în grăsimi adăugăm şi alcool sau le asociem cu alte alimente procesate industrial, care conţin aşa-numitele  „E”-uri, ficatul este supus la un efort considerabil şi pot apărea disfuncţii.

 

 

sfatulparintilor.ro - TotalCleanse Liver - secom

 

Silimarina protejează celula hepatică

Dacă ficatul nostru este sensibil şi dacă nu putem evita suprasolicitarea hepatică, atunci trebuie să-i susţinem metabolismul. Putem face acest lucru folosind  suplimente alimentare speciale. Total Cleanse™ Liver de la Secom® este un produs sută la sută natural, cu rol hepatoprotector, ce conţine concentraţii optime de ingrediente active naturale: silimarină, păpădie, schizandra, N-Acetil-Cisteină şi L-Glutation. Total Cleanse™ Liver acţionează ca puternic protector şi detoxifiant hepatic, stimulând totodată regenarea hepatică. Silimarina, în concentraţie de 172 de miligrame este un cunoscut protector hepatic iar acţiunea benefică a silimarinei se bazează pe două mecanisme: măreşte capacitatea celulelor hepatice de a rezista împotriva acţiunii toxinelor şi stimulează funcţia de sinteză a hepatocitelor, mărind capacitatea de regenerare a acestora.Total Cleanse™ Liver este recomandat în steatoză hepatică, hepatite cronice, colestază, inflamaţii hepato-biliare, litiază biliară, ciroză şi complicaţiile acesteia.

Mai multe detalii despre produsele Secom puteţi afla accesând www.secom.ro sau pagina de facebook a companiei www.facebook/secomromania

Data articol: 17/04/2012