Dermatologii recomanda persoanelor infectate cu virusul herpetic sa evite plaja si caldura, fiindca acestea cresc riscul de recidiva. Prin urmare, cu cat stai mai mult la soare, cu atat risti aparitia leziunilor inestetice in jurul gurii, dar si activarea herpesului genital.
Herpesul este determinat de virusul herpetic, care are două variante: herpesul simplex de tip I, vinovat pentru aparitia leziunilor de la nivelul pielii si herpesul simplex de tip II, care produce leziuni la nivelul mucoaselor genitale. Odata produsa infectia, virusul ramane in organism toata viata. De aceea, chiar daca leziunile dispar de la sine, sau in urma aplicarii unui tratament, riscul de reaparitie ramane. De cele mai multe ori, herpesul se formeaza in acelasi loc, dar exista si riscul extinderii infectiei deoarece contaminarea se produce foarte usor, prin atingerea lichidului sau a obiectelor infectate cu lichid provenind din leziuni.
Razele UV sunt vinovate
De frecventa cu care herpesul reapare vara este vinovata, pe de o parte caldura si pe de alta parte, expunerea la razele ultraviolete. Iata despre ce este vorba: dupa ce se produce infectia cu virusul herpetic, organsimul produce anticorpi care, desi nu pot eradica infectia, ii reduc din agresivitate. Asa se explica de ce recidivele sunt mai usoare decat prima manifestare a bolii, dar si acestea sunt deranjante si pot aparea de 2-3 ori pe an, favorizate de stres, de tratamente stomatologice, iar in cazul femeilor, de menstruatie. In timpul verii, diferentele de temepratura la care ne supunem corpul atunci cand intram in apa rece a marii sau a bazinului, dupa ce am facut plaja, precum si expunerea la razele ultraviolete, care creeaza stres oxidativ, adica sporesc numarul radicalilor liberi din organism, determina recurenta herpesului.
Vara, virusul herpetic se transmite mai usor
Nu este de neglijat nici faptul ca vara, virusul herpetic, extrem de contagios, infecteaza mult mai usor. Indiferent de tip, I sau II, se transmite la fel, dar in concedii sunt mai frecvente infectiile cu virusul herpetic de tip I, cel care apare la nivelul gurii, fiindcă regulile de igiena in unele restaurante si la terase nu sunt intotdeauna stricte, iar paharele si tacamurile pot fi contaminate. Atentie mare si la herpesul genital! Vara, acesta se poate transmite fara contact sexual fiindca marginea piscinei, prosoapele si saltelele de plaja pot fi infectate cu lichid herpetic ce transmite boala.
Iata ce poti face
Pentru a preveni eruptiile herpetice, ar trebui sa eviti caderile imunitare ce permit viruslui sa devina virulent si sa iasa la suprafata, provocand leziuni. Poti face acest lucru folosind suplimentul natural L-Lysine 500, de la Secom, adjuvant în tratamentul virusului herpetic bucal si genital, dar util si in a preveni recidivele. Suplimentul contine lizina, un amonoacid esential care participa la formarea tuturor proteinelor si care creste rezistenta la infectii. Mai mult, lizina ajuta la vindecarea leziunilor bucale si genitale produse de virusul herpetic, dar stimuleaza si refacerea tesuturilor osoase, a pielii, a tendoanelor, a cartilajelor dupa interventii chirurgicale, arsuri, ulceratii, inflamatii articulare prin inhibarea colagenazei, enzima cu rol in degradarea fibrelor de colagen. De asemenea, lizina previne osteoporoza si regleaza metabolismul calciului.
Detalii despre produsele Secom® poti obtine accesand www.secom.ro. Pentru intrebari suna gratuit la serviciul nostru de consultanta naturopata, telverde: 0800.873.266, iar pentru concursuri si articole noi viziteaza oricand pagina de Facebook a companiei.
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!