Shop
Ultimele 100 de articole

Cum te ajuta lecitina?

21 octombrie 2012, , Vizualizări:
sfatulparintilor_memorie-Secom

Lecitina este un compus prezent in toate celulele, fiind o combinatie de fosfolipide esentiale pentru functionarea corecta a organismului. Lecitina din suplimentele alimentare este obtinuta din soia si este recomandata pentru a sustine organismul in multiple procese, precum functionarea cerebrala optima, scaderea nivelului de colesterol si optimizarea digestiei.

 

Imbunatateste memoria

Lecitina este o excelenta sursa de colina, un nutrient esential, precursor al neurotransmitatorului acetilcolina. Acetilcoliona ajuta in functionarea memoriei, iar studii efectuate la Universitatea Orgeon din Statele Unite arata ca deficitul de sinteza a acestui neurotransmitator creste riscul de instalare a bolii degenerative Alzheimer. Cercetatorii de la Institutul Geraitric din Kaplan Rehovot, Israel au realizat doua studii dublu-oarbe pe un esantion de 72 de pacienti cu varste intre 60 si 80 de ani, care au luat lecitina timp de 3 luni. La finalul studiului, cercetatorii au observat o imbunatatire dramatica a memoriei si a starii de spirit a persoanelor aflate in tratament.

 

Regleaza colesterolul

Lecitina influenteaza metabolizarea colesterolului, iar studii precum „Influence of Soy Lecithin Administration on Hypercholesterolemia” condus de cercetatorul brazilian Amouni Mohamed Mourad, arata ca lecitina extrasa din soia are un impact pozitiv daca este adminstrata pacientilor cu colesterolul marit. Studiul, publicat in revista “Cholesterol” a observat reducerea cu pana la 42% a nivelului de colesterol, dupa o perioada de 3 luni de monitorizare in care persoanele au administrat lecitina din soia.

 

 

Faciliteaza digestia

Potrivit unui studiu realizat la colegiul Huntington College of Health Sciences, formarea pietrelor biloare poate avea drept cauza si un deficit de lecitina. Bila este o substanta secretata de vezica biliara prin care se obtine emulsifierea grasimilor ajunse in organism prin dieta. Acest lichid biliar este compus din mai multe substante, printre care se afla si lecitina.  Aceasta ajuta la emusifierea grasimilor, dar protejeaza si de efectul nociv al sarurilor biliare care se pot depune sub forma de calculi biliari.

Lechitin 1200 mg de la Secom  contine lecitina din soia si este un adjuvant in dezvoltarea si functionarea normala a sistemului nervos central. Produsul administrat ca adjuvant contribuie la imbunatatirea memoriei, la sporirea capacitatii de concentrare si la stabilizarea starilor emotionale. De asemenea, contribuie la reducerea nivelului colesterolului total, LDL, VLDL si al trigliceridelor, ajuta la stimularea secretiei biliare la dizolvarea calculilor biliari de colesterol.

Detalii despre produsele Secom® poti obtine accesand www.secom.ro. Pentru intrebari suna gratuit la serviciul nostru de consultanta naturopata, telverde: 0800 873 266, iar pentru concursuri si articole noi viziteaza oricand pagina de Facebook a companiei.

Cuvinte cheie: , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
codul
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Meniu