Infectiile localizate la nivelul pielii si cele ale unghiilor sunt frecvente, iar tratarea lor nu presupune intotdeauna efort mare. Insa, si gradul de recurenta al acestor infectii este impresionat. Prin urmare, pe langa respectarea unor reguli de igiena, este necesar sa iei masuri suplimentare de protectie prin care sa impiedici “revenirea” afectiunilor dermatologice.
Acneea produsa de infectii, conjunctivitele, ciupercile care produc eczeme la nivelul picioarelor si unghiilor sunt printre cele mai frecvente afectiuni dermatologice cu recurenta crescuta. Practic, riscul de reinfectare este foarte mare, iar majoritatea celor care s-au confruntat o data cu aceste afectiuni se vor lovi iarasi de aceeasi problema de sanatate. Iata ce solutii ai la indemana.
Igiena este foarte importanta
Infectiile dermatologice sunt “de contact”, adica se produc prin colonizarea pielii sensibile cu agentii patogeni care genereaza boli de piele. Prin urmare, o metoda sigura de a evita infectiile este sa sterilizezi sau sa renunti la obiectele pe care le-ai folosit atunci cand aveai infectia activa. Aceste obiecte sunt cele care reinfecteaza tesuturile si, de aceea, recurenta infectiilor dermatologice este atat de mare in randul persoanelor care au avut boli de piele. In cazul acneei este important sa speli foarte bine prosoapele, fetele de perna si sa schimbi toate obiectele de machiaj cu altele noi, pentru a feri tesuturile de reinfectare. In cazul onicomicozelor, infectii ale unghiilor, este necesar sa sterilizezi trusele de manichiura si de pedichiura, iar daca infectia a fost la nivelul picioarelor, sa folosesti produse speciale pentru dezinfectarea pantofilor. In caz contrar, ciupercile pot supravietui pe tesaturi si pe pielea pantofilor si, in acest fel, se pot produce reinfectari. Astfel de reguli de igiena sunt neceare in cazul prevenirii oricaror tipuri de eczeme cu cauza bacteriana de la nivelul pielii, scalpului sau unghiilor.
Ai grija de imunitate
Sensibilitatea pielii este mai mare atunci cand tegumentul a suferit infectii. In primul rand pentru ca tesutul ramas in urma afectiunilor dermatologice este unul regenerat, nou format, prin urmare, mai sensibil decat alte zone ale pielii. Pentru a-l proteja de agresiuni si de agentii patogeni, actiunea sistemului imunitar trebuie sa fie prompta. Asadar, sistemul imun trebuie sa fie foarte eficient si intr-o forma optima pentru a avea grija asa cum trebuie de protectia pielii. Acest lucru este necesar fiindca organismul, atunci cand se simte amenintat, foloseste resursele imunitare in zone ale corpului pe care le considera vitale, precum organele interne: inima, rinichi, ficat, creier si neglijeaza pielea. Prin urmare, riscul de reinfectii este cu atat mai mare cu cat persoana sufera de caderi imuntare sau are o afectiune cronica care epuizeaza resursele organismului.
Ajutor de la Secom®
Pentru a sustine organismul sa se fereasca de infectii, Secom® iti recomanda produsul Colostrum Prime Life® 120 capsule care contine factori imunizanti si de crestere, cu puternic efect antiviral, antibacterian si antiparazitar, precum si factori cu rol in refacerea tesuturilor organismului. Produsul contribuie la echilibrarea sistemului imunitar al organismului si la reducerea dezvoltarii microorganismelor patogene cum sunt, de exemplu, virusii, bacteriile, ciupercile daunatoare si parazitii. Colostrum Prime Life® ajuta la evitarea recurentei infectiilor, la ameliorarea tulburarilor digestive si la reducerea stresului oxidativ si a inflamatiilor. Colostrum Prime Life® ajunge pana la 120 de zile de administrare.
Detalii despre produsele Secom® poti obtine accesand www.secom.ro. Pentru intrebari suna gratuit la serviciul nostru de consultanta naturopata, telverde: 0800.873.266, iar pentru concursuri si articole noi, viziteaza oricand pagina de Facebook a companiei.
Horoscop 2025. MUTĂRI astrale MAJORE! Previziuni astrologice complete pentru toate zodiile
Venus în Vărsător 7 decembrie 2024 – 2 ianuarie 2025. Cum se transformă prietenia și relațiile?