Te straduiesti din greu sa-i oferi copilului tau acces la cat mai multe informatii si sa-l tentezi cu cat mai multe activitati care sa-i dezvolte inteligenta si talentul. Nu stii intotdeauna daca mergi in directia cea buna? Iata ce spun studiile despe caile sigure prin care poti potenta IQ-ul copiilor.
Se incepe de la nastere, cu alaptarea
Laptele matern este esential pentru sanatatea copiilor, dar si pentru dezvoltarea lor nervoasa. Un studiu realizat de Michael S. Kramer cu titlul “Breastfeeding and Child Cognitive Development” , publicat in revista internationala „Archives of General Psychiatry” a confirmat faptul ca, la vârsta de sase ani, copiii care au fost hraniti exclusiv la san timp de un an de zile au avut performante mai bune la testele IQ comparativ cu cei de aceeasi varsta, care au fost hraniti mixt, si la san si cu lapte de formula. Performante mai bune, remarcate la copii hraniti exclusiv la san, care au facut parte din studiu se refera la citit, scris si la calcul matematic. Explicatia este ca laptele pe baza de formula este realizat din lapte de vaca si, de aceea, este adaptat in primul rand, nevoilor viteilor, avand o cantitate mai mare de proteine si mai mica de grasimi. Acestea din urma sunt in cantitatate mai mare in laptele uman pentru a sustine dezvoltarea creierului. Asadar, prima masura pe care o poti lua pentru a avea un copil inteligent este sa-l alaptezi.
Muzica le dezvolta si vocabularul
Daca ai un copil care studiaza un instrument muzical de cel putin trei ani de zile, atunci are un vocabular cu 15% mai bine dezvoltat coparativ cu restul copiilor. Specialistii spun ca exista o interdependenta clara intre talentul sau exercitiul muzical, dezvoltarea limbajului si a IQ-ului. Certitudinea acestei interdependente a fost stabilita de studiul „Practicing a Musical Instrument in Childhood Is Associated with Enhanced Verbal Ability and Nonverbal Reasoning” , publicat in revista PLoS ONE de prof. dr. Marie Forgeard. Totusi, exista si sceptici care ridica si aceasta intrebare: „Muzica te face mai destept, sau copiii destepti sunt mai priceputi la muzica?” . Raspunsul conteaza mai putin , atata timp cat diferenta se simte la nivelul IQ-ului, deci nu este niciodata o investitie proasta educatia muzicala a copilului.
Cartile hranesc inteligenta
Psihologul Eileen Kennedy-Moore, autoarea volumului “Smart Parenting for Smart Kids” sustine ca cei mici invata mai mult luandu-ne ca exemplu decat din ceea ce le spunem si ii invatam sa faca. Iar acest lucru a fost demonstrat de un studiu realizat in Statele Unite potrivit caruia, cei care cresc inconjurati de carti au sanse mai mari de a deveni absolventi de facultate. Studiul prezentat in volumul “Smart Parenting for Smart Kids” vorbeste chiar si despre un numar minim de carti. Mai exact, in cazul celor care cresc in case in care exista cel putin 500 de carti, procentul absolventilor de liceu este de 36% iar cel al absolventilor de colegiu de 19%. Explicatia consta in faptul ca, in casele in care exista carti, si parintii citesc si au preocupari intelectuale care vor fi imitate de copii. “Succesul la scoala nu depinde doar de inteligenta nativa, este necesara si o buna disciplina de lucru si de accesul la informative. Acestea se pot obtine, in cazurile fericite, in familie, creand firescul invatarii la copii”, sustine psihologul Eileen Kennedy-Moore. Mai mult, potrivit specialistei, parintii care citesc demonstreaza copiilor ca invatatul este o activitate palcuta, interesanta si in care merita sa investesti timp.
Tati mai tineri, copii mai destepti
Copiii conceputi cand tatii au intre 20 si 30 de ani au scoruri cu pana la 6 puncte mai bune la testele de inteligenta comparativ cu cei care au parinti mai in varsta. Studiul care a demonstrat acest lucru se numeste “Varsta avansata a tatilor asociata cu deficiente neurocognitive aparute la copil in timpul copilariei” (Advanced Paternal Age Is Associated With Impaired Neurocognitive Outcomes During Infancy and Childhood”), coordonat de S. Saha, et al. si publicat in PLoS Medicine. “Cu cat varsta tatilor depaseste mai mult pragul de 30 de ani, cu atat cresc si riscurile de tulburari neurologice precum schizofrenia, autismul, dislexia si retardul la copil”, explica coordonatorul studiului care atrage atentia asupra pericolelor care decurg din cauza tendintei de a amana varsta la care devenim parinti.
Bolile scad IQ-ul
Copiii care sunt in mod repetat bolnavi sunt mai putin inteligenti, arata un studiu realizat la Universitatea din New Mexico, Statele Unite. Explicatia este ca bolile, mai ales cele infectioase consuma din energia necesara creierului in dezvoltare. Din acest motiv, se ajunge la variatii ale IQ-ului in functie de bolile infectioase de care sufera copilul. Concluziile studiului condus de cercetatorul Christopher Eppig au confirmat date ale unor studii mai vechi potrivit carora micutii care au avut infectii cu paraziti intestinali in copilarie au un IQ mai mic in compartie cu cei care nu au avut astfel de probleme de sanatate. Pentru a evita aceste probleme, ai grija de imunitatea copilui. Secom® iti recomanda doua produse premium, special conceptute pentru copii, care sustin imunitatea si care ofera organismului toti nutrientii necesari unei cresteri armonioase. Este vorba despre produsele Colostru cu Probiotice si First Defense.
Colostru cu Probiotice de la Secom® dezvolta si protejeaza flora intestinala a copiilor si le sustine sistemul imunitar. Produsul are o compozitie unica si inovatoare: colostru, probiotice si prebioticele FOS. Colostrul, considerat un „miracol al naturii” este laptele matern din primele 48 de ore dupa nastere. Probioticele sunt microorganisme vii, nepatogene, cu efecte benefice asupra sanatatii. Acestea actioneaza in cavitatea bucala, in tubul digestiv si in sistemul uro-genital, protejand de infectii prin mentinerea unei flore bacteriene echilibrate. FOS sunt prebioticele, fibre solubile care potenteaza actiunea probioticelor. Efectul principal al prebioticelor are loc la nivelul intestinului gros. In plus, Colostru cu Probiotice de la Secom® are actiune antivirala, antibacteriana, antimicotica si antiparazitara. Produsul Colostru cu Probiotice ajunge pâna la 50 de zile de administrare.
Produsul natural First Defense de la Secom® contine argint coloidal cu efect puternic antiviral, antibacterian, antifungic si antiparazitar asupra a mai mult de 650 de tipuri de agenti patogeni. Formula pe baza de argint coloidal, maslin, sunatoare si zinc imbunatateste producerea de imunoglobuline IgA, IgM, IgG si de limfocite T, esentiale sistemului imunitar si stimuleaza producerea de fagocite, celule care inglobeaza si digera bacterii si celule tumorale. Din acest motiv, First Defense contribuie la combaterea agentilor patogeni. Datorita efectului antiviral puternic, First Defense de la Secom® este recomandat ca adjuvant in problemele de sanatate create de contactul cu virusuri.
Detalii despre produsele Secom® poti obtine accesand www.secom.ro. Pentru intrebari suna gratuit la serviciul nostru de consultanta naturopata, telverde: 0800.873.266, iar pentru concursuri si articole noi, viziteaza oricand pagina de Facebook a companiei.
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!