Medicina naturopata foloseste resursele oferite de natura pentru a mentine sau reface starea de sanatate a unei persoane sau pentru a sustine tratamentul alopat. Naturopatia ia in considerare un cumul de factori si de activitati care influenteaza starea de sanatate, de la alimentatie si exercitii fizice pana la mediul in care alegem sa traim.
Naturopatia implica activitati menite sa restabileasca echilibrul in organism, pentru ca pacientul sa beneficieze de forta de vindecare proprie organismului, si administrarea de produse naturale pentru a spori aceasta capacitate (fitoterapie). Indiferent ca este vorba despre fitoterapie sau despre alte metode specifice, medicina naturopata se ghideaza dupa sase principii de vindecare fundamentale:
1. Sa nu faci rau
Medicina naturopata foloseste metode de abordare a afectiunilor care sa restabileasca echilibrul in organism si, astfel, sa reduca la minim generarea unor efecte secundare. In cazul fitoterapiei, de exemplu, se elaboreaza un program de tratament bazat exclusiv pe suplimente alimentare naturale, care sunt blande cu organismul si usor asimilate. In compozitia acestora intra extracte din fructe, legume si plante verzi, ciuperci medicinale, precum si vitamine, minerale, antioxidanti, aminoacizi sau enzime digestive extrase din surse naturale si ingredinte inovatoare precum colostrul, argintul coloidal, resveratrolul sau coenzima Q10.
2. Actioneaza asupra cauzelor bolii
Spre deosebire de medicina alopata, care se bazeaza pe suprimarea simptomelor unei afectiuni, cea naturopata cauta sa identifice si sa elimine cauzele unei probleme de sanatate. Pentru a oferi organismului sansa de a se vindeca natural, naturopatia trebuie sa afle de unde a pornit dezechilibrul si ce bioelemente poate folosi pentru a sustine organismul in evolutia catre starea de sanatate optima.
3. Ajuta intreaga persoana
Organismul este un mecanism complex, in care fiecare component are un rol bine stabilit. In aceeasi masura, fiecare are nevoie de o serie de conditii si nutrienti care sa asigure o functionare optima a intregului si a elementelor individuale. Pornind de la aceasta premisa, pentru elaborarea unui program de tratament complementar eficient, naturopatia ia in considerare toate aspectele din viata pacientului: cum si cu ce se alimenteaza, daca are activitiati sportive, cum este mediul in care traieste (stresant, poluat etc.), care este starea psihica si prin ce emotii trece acesta.
4. Informeaza pacientii cum sa traiasca sanatos si sa previna afectiunile
Chiar daca un pacient a reusit sa treaca peste o problema si a revenit la starea de sanatate, nu inseamna ca acesta nu se expune unor riscuri in viitor si nu se va mai intalni cu aceeasi afectiune sau altele. De aceea, o persoana trebuie sa isi insuseasca anumite principii de viata care sa ii sustina starea de sanatate, iar rolul specialistului naturopat este sa il informeze cum poate face acest lucru. Consultantul naturopat pune intotdeauna in vedere pacientilor importanta si efectele benefice ale unei alimentatii adecvate, ale exercitiilor fizice dar si ale suplimentelor alimentare cu formule optime, sustinute de studii stiintifice, care au in compozitie ingrediente patentate si extracte standardizate.
5. Preventie inainte de toate
Majoritatea persoanelor apeleaza la ajutorul unui medic doar in momentul in care starea de sanatate este in pericol si, in unele cazuri grave, afla ca au actionat tarziu iar masurile reparatorii sunt dificile si costisitoare. Medicina naturopata pune accentul pe actiuni continue, cu eficienta de durata. Desi metodele naturopate se aplica si dupa identificarea unei afectiuni, principiile naturopatiei promoveaza in primul rand alegerea metodelor care sa il ajute pe om sa se fereasca de problemele de sanatate.
6. Sprijina puterea naturala de vindecare a organismului
Potrivit naturopatiei, in organismul fiecarei persoane rezida o putere interioara de vindecare. Scopul sau este sa se identifice care este sursa problemei si ce alti factori contribuie la aceasta, apoi sa fie elaborata o schema de tratament complementar personalizat care sa ii permita organismului sa se dezvolte, sa se intareasca si sa foloseasca propriile mecanisme pentru a indeparta problema sau pentru a spori efectele tratamentului alopat.
Pentru a atinge maximum de eficienta, este important ca specialistul naturopat sa acorde o atentie sporita carcateristicilor individuale ale fiecarei persoane si sa elaboreaze o schema de tratament complementar personalizat, adaptata fiecarui pacient.
Alegeti servicii profesioniste de consultanta naturopata personalizata Secom®
Serviciul de consultanta naturopata personalizata Secom® ofera cele mai eficiente solutii naturale pentru problemele dumneavoastra de sanatate si promoveaza conceptul de medicina integrativa, care presupune asocierea tratamentelor alopate cu terapiile complementare. Elaborarea programelor de terapie complementara personalizata este realizata de medici experimentati, care au la dispozitie peste 180 de produse 100% naturale, din game variate, care acopera toate ariile terapeutice. Analiza preliminara a starii de sanatate se poate efectua atat prin interpretarea documentelor medicale, cat si fara acestea sau cu ajutorul Sistemului de scanare interstitiala (Sistemul EIS). Sistemul EIS permite detectarea dezechilibrelor din organism inainte de aparitia semnelor clinice de boala printr-o metoda computerizata non-invaziva si rapida. Serviciul de consultanta naturopata Secom® este disponibil in cadrul Centrului de Consultanta Naturopata Secom® din Bucuresti, str. Stirbei Voda nr. 150. Centrul de Consultanta Naturopata Secom® are o experienta de peste 11 ani in fitoterapia stiintifica si peste 10 000 de pacienti care au inregistrat o evolutie favorabila sub tratamentele complementare recomandate. Pentru mai multe informatii accesati www.secom.ro, sectiunea Consultanta Naturopata.
Pentru intrebari suplimentare puteti suna gratuit si la linia verde Secom® (0800.873.266), iar pentru concursuri si articole noi, vizitati oricand pagina de Facebook a companiei.
Urari de Craciun. 100 de mesaje de Craciun pentru iubit/iubita, familie si prieteni
HOROSCOPUL CRACIUNULUI 2024. Cum iti este CRACIUNUL in functie de ZODIE?
Ce inseamna cand versi cafeaua