Disconfortul dat de durerea de ovare si de menstruatiile dureroase poate fi semnul unor posibile chisturi ovariene. Ca sa poti lua masuri din timp, afla cu ce simptome te poti confrunta in funcție de tipul chisturilor ovariene si ce poti face pentru a scapa, in mod natural de aceasta problema.
Cat de periculoase sunt chisturile ovariene?
Chisturile ovariene sunt pungute cu lichid pozitionate la nivelul ovarului si orice folicul ovarian care depaseste in dimensiune 2 centimetri poate purta acest nume. Ca dimensiune, chisturile pot fi mai mici sau mai mari, dar uneori pot ajunge la dimensiuni monstruoase. Exista mai multe tipuri de chisturi ovariene si, in functie de natura acestora, si pericolele pentru sanatate sunt altele. De exemplu, chisturile ovariene simple sunt cele care pot disparea fara taratament si care apar in stransa legatura cu ciclul menstrual. In schimb chisturile endometriozice apar pe fondul endometriozei.
Chisturile aparute la nivelul ovarelor sunt adesea descoperite accidental la ecografii și la controale ginecologice de rutina, fiindcă pot fi asimptomatice. In alte cazuri, poate aparea durerea in zona pelviana, discomfort abdominal si dureri in timpul actului sexual.
Produc tulburari menstruale
Complicatii pe care le pot produce chisturile ovariene sunt demne de a fi luate in seama. Ele pot interfera cu tratamentele de fertilitate, scazandu-le eficienta, pot creste atat de mult in dimensiuni incat pot produce torsiuni de ovar sau se pot rupe si se ajune la hemoragii. Torsiunea de ovar si ruptura de chist ovarian se manifesta prin dureri acute, aparute foarte brusc in zona abdominala si pelvina. Daca dimensiunea chistului este mare apar dureri din cauza comprimarii organelor din jur. De asemenea, menstruatiile pot fi neregulate si dureroase iar fertilitatea are de suferit atunci cand chisturile genereaza astfel de dereglari.
Ce poti face?
Chisturile trebuie monitorizate timp de trei luni pentru ca exista riscul crestrii in dimensiuni in egala masura cu exista posibilitatea pozitiva a regresiei. Solutia 100% naturala, recomandata de Secom® este produsul Female Hormone Blend™, 100 capsule easy-to-swallow, formula complexa fito-homeopata pentru imbunatatirea echilibrului hormonal feminin. Produsul are o compozitie complexa pe baza de extracte din plante medicinale si componente homeopate. Female Hormone Blend™ asociaza 12 plante: Black Cohosh (Cimicifuga racemosa), Dong Quai (Angelica sinensis), Floarea pasiunii (Passiflora incarnata), Zmeur (Rubus idaeus), Schinduf (Trigonella foenum-graecum), Lemn dulce (Glycyrrhiza glabra), Calin (Viburnum opulus), Musetel (Matricaria recutita), Palmier-pitic (Serenoa repens), Wild Yam (Dioscorea villosa), Nuc cenuşiu (Juglans cinerea), Kelp (Laminaria spp.) cu 12 componente homeopate naturale: florura de calciu , clorura de sodium, siliciu, sulfat de calciu, fosfat de fier , fosfat de magneziu, clorura de potasiu, fosfat de potasiu, sulfat de potasiu, fosfat de sodium, sulfat de sodium, fosfat de calciu. Plante din componenta Female Hormone Blend™ au un spectru larg de actiune, au proprietati antioxidante si sunt o sursa naturala de fitoestrogeni.
Datorita aportului de fitoestrogeni Female Hormone Blend™ imbunatateste si mentine echilibrul hormonal feminin, ajuta la reglarea axei hipotalamus-hipofiza-suprarenale-tiroida-ovare si la modularea conversiilor hormonale testosteron-estrogen si testosteron-dihidrotestosteron. De asemenea, Female Hormone Blend™ stimuleaza sinteza hepatica a proteinei de legare a hormonilor sexuali, SHBG si reduce biodisponibilitatea excesului de estrogeni liberi. Produsul Female Hormone Blend™ are efect antiinflamator, antispastic si reduce rezistenta la insulina.
Detalii despre produsele Secom® poti obtine accesand www.secom.ro. Pentru intrebari suna gratuit la serviciul nostru de consultanta naturopata, telverde: 0800 873 266, iar pentru concursuri si articole noi, viziteaza oricand pagina de Facebook a companiei.