Bronsita inseamna inflamatia cailor aeriene care transporta aerul la plamani, denumite si bronhii terminale. Din cauza inflamatiei, volumul bronhiilor se mareste, iar organismul secreta un exces de mucus pentru a proteja plamanii si pentru a captura eventuale particule straine care au patruns aici. Inflamatia bronhiilor si surpulusul de sputa (mucus) favorizeaza aparitia tusei si, implicit, respiratia devine dificila.
Care sunt cauzele bronsitei
Bronsita este de doua tipuri: acuta si cronica. Forma acuta este cauzata in majoritatea cazurilor de virusuri si, in aproximativ 10% dintre situatii, de bacterii. Bronsita acuta insoteste de obicei o raceala si apare la cateva zile de la actiunea in organism a virusurilor coronavirus, adenovirus, rhinovirus sau sinicital, care provoaca raceala. Tusea caracteristica bronsitei, in cazul celei acute, dureaza intre doua si trei saptamani. Insa intr-unul din cinci cazuri poate persista timp de aproximativ o luna.
Bronsita cronica este o afectiune cu manifestare de durata, ale carei simptome revin frecvent. Daca tusea productiva nu inceteaza decat in trei luni si reapare de la an la an, timp de cel putin doi ani, atunci este vorba despre o forma cronica. Principala cauza a acesteia este fumatul sau expunerea la fumul de tigara, caz in care nu este contagioasa si are o simptomatologie mai slaba decat bronsita acuta. Bronsita cronica este legata si de alte afectiuni, cum sunt astmul, in special la copii si la adolescenti. De asemenea, slabirea organismului si sensibilitatea dobandita din cauza bronsitei acute favorizeaza reaparitia problemelor si instalarea bronsitei cronice.
Tusea nu este singurul simptom
Desi atunci cand se vorbeste despre bronsita cel mai des este mentionata tusea, aceasta nu este singura manifestare a acestei afectiuni. Atat bronsita acuta cat si cea cronica sunt insotite de alte manifestari neplacute, resimtite in special la nivel toracic. Bronsita provoaca o durere surda in piept si senzatia de lipsa de aer, de respiratie greoaie. Iar expectoratia pe o perioada mai indelungata contribuie la amplificarea acestor simptome. De asemenea, respiratia este insotita de un sunet ascutit, ca un suier. Oboseala, precum si febra moderata, de pana la 38 de grade Celsius, sunt alte semne ca problema cu care o persoana se confrunta este bronsita. Daca starea febrila depaseste insa aceasta temperatura, poate fi vorba despre o infectie mai puternica, respectiv pneumonie si este cazul sa se actioneze rapid impotriva sa.
Solutii pentru ameliorarea bronsitei
Pentru a reduce la minim simptomele suparatoare ale bronsitei sunt recomandate cateva modificari. Renuntarea la fumat, atunci cand este cazul, este una dintre principalele metode de a ajuta organismul sa isi revina mai usor. De asemenea, folosirea unui umidifcator care sa regleze umiditatea din incapere ajuta la evitarea uscarii tractului respirator. Praful si poluarea sunt alti doi factori care favorizeaza bronsita si care trebuie evitati pe cat posibil. Forta naturala de refacere a organismului poate fi sustinuta si prin suplimente alimentare naturale cu actiune eficienta impotriva bronsitei.
Cordyceps SE de la Secom®
Produsul Cordyceps SE 500mg, 60 de capsule vegetale, de la Secom® contine 500 de miligrame/capsula de extract standardizat din miceliu de Cordyceps, una dintre cele mai rare si mai pretuite ciuperci folosite in medicina traditionala chineza. Produsul, 100% natural, ajuta la modularea sistemului imunitar, la ameliorarea tusei si la reducerea secretiilor bronsice. Cordyceps SE de la Secom® contribuie si la cresterea capacitatii de adaptare a organismului la factorii de stres fizici, psihici, imunitari, profesionali, sociali etc. si la cresterea longevitatii. De asemenea, Cordyceps SE de la Secom® contribuie la sporirea rezistentei la efort si a performantelor sportive si la refacerea organismului in convalescenta. Produsul este benefic si pentru normalizarea diviziunii si proliferarii celulare, reglarea ritmului si tonifierea muschiului cardiac, relaxarea vaselor de sange, reducerea nivelului colesterolului si reglarea nivelului glicemiei.
Produsele Secom® sunt disponibile in farmaciile si magazinele cu profil naturist din toata tara, prin intermediul magazinelor online partenere, precum si in cele doua magazine Secom® din Bucuresti, str. Stefan cel Mare nr. 22 si str. Stirbei Voda nr. 150. Lista completa a acestora este disponibila pe www.secom.ro.
De asemenea, pe str. Stirbei Voda nr. 150 se afla si Centrul de Consultanta Naturopata Secom®, la care puteti apela pentru realizarea unui program de tratament naturopat personalizat, adaptat specificului fiecaror afectiuni si starii de sanatate a organismului. Evaluarea starii de sanatate se realizeaza atat prin interpretarea documentelor medicale, cat si fara acestea sau cu ajutorul sistemului de scanare interstitiala (Sistemul EIS), care permite detectarea dezechilibrelor din organism inainte de aparitia semnelor clinice de boala printr-o metoda computerizata non-invaziva si rapida.
Pentru intrebari suplimentare puteti suna gratuit la linia verde Secom® (0800.873.266), iar pentru concursuri si articole noi, vizitati oricand pagina de Facebook a companiei.