Asigură-i copilului tău o dezvoltare armonioasă - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Asigură-i copilului tău o dezvoltare armonioasă

Sfatulparintilor » Zona Verde » Asigură-i copilului tău o dezvoltare armonioasă

Ştii deja că sănătatea copilului tău începe în copilărie. Dar nu sunt puţini cei care merg şi mai departe şi spun că sănătatea celor mici începe chiar din viaţa intrauterină. Iar dacă mama are carenţe nutriţionale, sau copilul s-a născut prematur, atunci este obligatoriu ca micuţul să fie suţinut pentru a se dezvolta armonios. Află cum poţi face acest lucru astfel încât, peste ani, cel mic să se transforme într-un adult sănătos.

 

 

Vitamina D este importantă

Alimentaţia incorectă a gravidei şi stilul de viaţă modern implică, în multe cazuri, deficit de vitamina D la femeile însărcinate. Un studiu publicat în revista internaţională Jurnal Clinic de Endocrinologie şi Metabolism arată că riscul de coplicaţii la naştere este de 5 ori mai mare la femeile care au deficit de vitamina D, comparativ cu cele care nu au o astfel de carenţă în organism. Mai mult, după naştere, micuţii vor moşteni deficitul şi vor fi mai sensibili în faţa bolilor. De aceea, profilaxia începe încă din uterul mamei şi constă în administrarea de vitamina D în ultimul trimestru de sarcină. Apoi, trebuie prevenit rahitismul. De cele mai multe ori, medicii pediatri recomandă administrarea de vitamina D, picături, după prima săptămână de viaţă.

 

 

Nu-l ascunde de soare

Pielea copiilor este fragilă şi se arde uşor de la soare, de aceea mulţi părinţi reacţionează excesiv de prudent şi îi protejează pe cei mici cu creme speciale, de fiecare dată când ies la joacă. Această măsură, în aparenţă justificată, şi-a arătat deja efectele negative dacă observăm consecinţele în ţările din Occident. Tot mai mulţi copii suferă de rahitism din cauza carenţelor de vitamina D, vitamină care se sintetizează în prezenţa soarelui, doar dacă pielea nu este acoperită de creme cu filtru solar. Fără vitamina D, calciul nu se asimilează în organism, iar problemele se extind la sănătatea oaselor. Scheletul este cel mai bogat depozit de calciu al organismului, iar dacă apare un deficit de calciu în sânge, balanţa se echilibrează prin scoaterea calciului din oase şi punerea lui în circulaţia sanguină. Din acest motiv, scheletul se fragilizează şi, în timp, se deformează dacă apar carenţe pe termen lung. Iar fără vitamina D, apar tulburări ale metabolismului calciului. Ca urmare, calcifierea oaselor copiilor devine defectuoasă, iar urmările vizibile ale acestei deficienţe sunt coastele „evazate”, deformările picioarelor (sub formă de X sau sub formă de paranteze) şi afectarea coloanei vertebrale (scolioză şi cifoză). Cele mai multe îmbolnăviri de rahitism apar, de regulă, toamna şi iarna şi la copiii născuţi în aceste anotimpuri, fiindcă vitamina D nu se sintetizează în absenţa razelor ultraviolete. Existenţa vitaminei D şi a calciului este deci, esenţială pentru dezvoltarea armonioasă a adulţilor de mai târziu, iar copiii trebuie să se joace în aer liber, măcar o oră pe zi, pentru a-şi asigura doza necesară de vitamina D.

 

 

Acizi Omega îl fac isteţ

Gradul de inteligenţă variază în funcţie de moştenirea genetică, de educaţie, dar şi de bolile copilăriei, arată ultimele studii. Creierul nou-născuţilor consumă 90% din totalul de calorii introdus în organism, pentru a-şi construi circuitele. Din acest motiv, dacă micuţii vor contracta o infecţie în primele luni de viaţă, creierul lor va suferi, pentru că organismul bolnav îşi va aloca o parte din energie pentru combaterea infecţiei, devenită prioritară. Aceasta este concluzia la care au ajuns specialiştii Universităţii din New Mexico, Statele Unite, după un studiu care a inclus mai multe state americane. „Bolile infecţioase «fură» o mare parte din energia necesară unui creier în dezvoltare. Studiile noastre arată că acestea sunt principalele cauze ale variaţiilor IQ‑ului”, susţine cercetătorul Christopher Eppig de la Universitatea New Mexico. Concluziile acestui studiu au fost reconfirmate la sârşitul anului 2010, de cercetările realizate la Universitatea Carleton din Canada, care a arătat că persoanele care au suferit infecţii cu paraziţi intestinali în copilărie au un IQ mai scăzut. Aşadar, dacă îţi doreşti să ai un copil isteţ, va trebui să ai grijă ca cel mic să fie ferit de boli şi, mai mult decât atât, să-i susţii dezvoltarea cerebrală. Poţi face acest lucru cu ajutorul suplimentelor alimentare pe bază de ulei de peşte care stimulează dezvoltarea celulei nervoase dar care, în acelaşi timp, susţin şi imuniutatea copiilor, ferindu-i de infecţii.

 

sfatulparintilor.ro - cod liver oil - secom

 

Cum îl ajută suplimentele alimentare

Cu mult timp în urmă, singura cale de luptă contra rahitismului era uleiul de peşte. Astăzi, sunt mai multe şi mai promiţătoare. Dezvoltarea armonioasă a copiilor poate fi susţinută cu ajutorul unor suplimente alimentare complexe, special conceptute pentru cei mici. Produsul Cod Liver Oil de la Secom®, conţine 1225 mg de acizi graşi Omega3 pe linguriţă şi adaos de vitamine A, D, E, pentru potenţarea efectelor benefice ale acizilor graşi Omega 3. Produsul Cold Liver Oil poate fi administrat ca tratament complementar în vindecarea rahitismului cauzat de expunerea insuficientă la razele solare sau în caz de aport insuficient de vitamina D din alimente. În plus, produsul ajută la menţinerea densităţii osoase prin stimularea absorbţiei intestinale a calciului şi a fosforului, dezvoltă inteligenţa copiiilor prin îmbunătăţirea performanţelor cognitive, de concentrare şi de memorare şi stimulează refacerea ţesuturilor. Mai mult, Cod Liver Oil reduce simptomatologia în infecţiile virale cu virusurile hepatitice B şi C. Administrarea poate fi simplă, sau produsul poate fi amestecat cu băutura preferată a copilului. Gustul Cod Liver Oil este de căpşune, iar produsul ajunge până la 95 de zile de administrare. Cod Liver Oil este recomandat de Societatea Română de Pediatrie. Mai multe detalii despre produsele Secom puteţi obţine acesând www.secom.ro sau pagina de facebook a companiei www.facebook/secomromania

Data articol: 10/04/2012