Artrita este un termen generic prin care se denumeste inflamatia de la nivelul articulatiilor. Cel mai frecvent, inflamatia se localizeaza la nivelul articulatiilor soldului, genunchilor si coloanei vertebrale, producand durere si discomfort in timpul miscarii. Dar, artrita poate afecta si alte articulatii, inclusiv articulatii mici precum cele ale degetelor sau ale gatului.
Cum se ajunge la suferinta articulara?
Cartilajul care imbraca oasele are rol protector, dar si de a absorbi din socuri. Dar, aceasta calitate se poate pierde cand cartilajul se subtiaza sau isi pierde hidratarea si flexibilitatea. Pe masura ce cartilajul se deterioreaza, tendoanele si ligamentele sunt din ce in ce mai tensionate si apare durerea. Iar cand afectiunea progreseaza si mai mult, iar cartilajul este deteriorat complet, oasele ajung sa se frece unele de altele si apare si durerea osteo-articulara. Nimeni nu este ferit de riscul de a face osteoartrita. Chiar daca boala este mai frecventa la varstnicii cu varste peste 60 de ani, chiar si tinerii intre 20 si 30 de ani pot suferi de osteoaartrita. Iata topul celor mai frecvente trei cauze.
1. Ereditatea
Exista persoane care pot mosteni o serie de gene care modifica procesele responsabile pentru regenerarea cartilajului osos. Acest lucru determina nenumarate probleme la nivel articular. De asemenea, persoanele care au deformari osoase precum scoliozele sau cifozele au pedispozitie pentru afectiuni osteoarticulare.
2. Obezitatea
Kilogramele in plus cresc in mod considerabil riscul de deteriorare articulara. Cel mai des, in cazul persoanelor obeze au de suferit articulatiile de la nivelul soldului, genunchiului si coloanei, adica articulatiile „de sustinere”. De aceea, mentinerea greutatii in limite normale incetineste progresia osteoartritei.
3. Uzura articulara
Intensa folosire a articulatiilor poate creste riscul de a dezvolta osteoartrita. De exemplu, persoanele al caror loc de munca implica flexarea repetata a genunchilor au un risc sporit de a face osteoartrita la aceasta articulatie. De asemenea, dactilografele si persoanele care folosesc frecvent tastatura calcualtorului pot suferi de osteoartrita la nivelul degetelor mainilor cauzata de intensa solicitare articluara la acest nivel. Si pianistii sunt o categorie de risc in privinta durerilor osteoarticulare la nivelul degetelor si li se recoamnda administrarea de suplimente alimentare de intretinere.
Solutia optima, 100% naturala
Durerile si inflamatiile articulare produse de microleziuni ale catrilajului articular pot fi atenuate daca tesuturile sunt ajutate sa se regenereaze. Produsul MSM, 90 de capsule de la Secom® asociaza extracte ce ofera proprietati superioare fata de alte produse naturale destinate reducerii inflamatiilor, durerilor osteo-articulare si refacerii tesuturilor. Produsul contine 5 ingrediente naturale: MSM, ingredient patentat, OptiMSM® si extracte din Gheara diavolului, Curcumin, Boswellia, Gheara matei cu actiune antiinflamatoare si reconstructoare la nivelul tesuturilor. MSM de la Secom® contribuie la imbunatatirea structurii si mobilitatii articulare: reduce inflamatiile si durerile osteoarticulare prin reducerea actiunii enzimei pro-inflamatoare 5-LOX si ajuta la mentinerea sanatatii si integritatii tesutului conjunctiv protejand cartilajele, tendoanele, ligamentele, oasele, mucoasa gastro-intestinala si a vezicii urinare. De asemena, sustine sisteza glucozaminei sulfat si a acidului hialuronic, de aceea, controbuie la mentinerea sanatatii pielii, parului si unghiilor. Produsul ajunge pana la 45 de zile de administrare.
Detalii despre produsele Secom® poti obtine accesand www.secom.ro. Pentru intrebari suna gratuit la serviciul nostru de consultanta naturopata, telverde: 0800.873.266, iar pentru concursuri si articole noi, viziteaza oricand pagina de Facebook a companiei.
Urari de Craciun. 100 de mesaje de Craciun pentru iubit/iubita, familie si prieteni
HOROSCOPUL CRACIUNULUI 2024. Cum iti este CRACIUNUL in functie de ZODIE?
Ce inseamna cand versi cafeaua