Cum alegi ghiozdanul copilului: sfaturi de la medici si mamici - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cum alegi ghiozdanul copilului: sfaturi de la medici si mamici

Sfatulparintilor » Școlari » Sănătate scolari » Cum alegi ghiozdanul copilului: sfaturi de la medici si mamici
Problemele pe care le cauzeaza ghiozdanul
Chiar daca pare greu de crezut, ghiozdanul are un impact major asupra corpului aflat in crestere si dezvoltare al unui copil. In cazul in care nu este ales corespunzator poate afecta sanatatea musculoscheletala atat pe termen scurt, cat si lung. Daca te intrebi ce sfaturi trebuie sa urmezi pentru a alege ghiozdanul potrivit, vei afla in continuare de la medici si de la mame.
Ghiozdanul copilului tau va ajunge in scurt timp de la inceperea anului scolar unul dintre cele mai folosite obiecte.
El va servi transportului de rechizite de acasa pana la scoala si invers, prin urmare trebuie sa fie in primul rand rezistent. Iata alte criterii de care trebuie sa ții cont in alegerea ta:

Cum alegi ghiozdanul copilului

1. Greutatea ghiozdanului trebuie sa nu depaseasca 15% din greutatea copilului

Acest aspect este cel mai important si poate implica si ghiozdanul in sine (daca este prea greu). Procentul de 15% trebuie calculat raportat la greutatea copilului pentru a nu imprima un efort prea mare asupra sistemului sau osos si muscular. Daca ghiozdanul este prea greu poate cauza probleme de tipul durerilor de spate si de coloana. Gandeste-te la toate obiectele pe care copilul urmeaza sa le care si daca sunt absolut necesare.
Doamna doctor Simona Fatulescu – medic primar recuperare, medicina fizica si balneologie in cadrul Spitalul Clinic Sanador recomanda „Greutatea maxima a unui ghiozdan plin trebuie sa fie mai mica de 15% din greutatea copilului, indiferent de varsta acestuia. Carțile se pun pe partea care vine in contact direct cu spatele pentru a distribui uniform greutatea. Daca parinții aleg un ghiozdan de tip troller care permite o greutate mai mare de transportat e important sa se țina cont de faptul ca acesta este mai greu chiar daca este gol, copilul poate avea scari de urcat la scoala (si ridica in mana troller-ul), trece pe culoare aglomerate cu copii etc.,  astfel incat se poate crea un disconfort mai mare.”
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.

Data articol: 14/09/2018