Shop
Ultimele 100 de articole

Cand pot sa trimit copilul inapoi la scoala dupa ce a fost bolnav

08 februarie 2019, , Vizualizări:
boli copii vara - stockfreeimages.com
Ca parinti, cu totii ne dorim sa ne mentinem copiii sanatosi si fericiti. Dar atunci cand apar tot felul de boli contagioase si epidemii in mediul scolar, in perioadele cu gripa sau cand se instaleaza vreo boala specifica varstei copilariei, dorintele noastre sunt puse la grea incercare. Mai ales pentru copiii de varsta mica, la care imunitatea nu este suficient dezvoltata, sunt necesare masuri suplimentare de precautie.
Pediatrii sustin ca un copil de 6-7 ani poate fi bolnav intre opt- doisprezece dati pe an, cateodata si de doua ori pe luna. Iar aceasta este varianta considerata normala. Un lucru foarte important este sa stii cand poti trimite copilul inapoi la scoala, dupa ce perioada de convalescenta a trecut. Multe boli care afecteaza copiii sunt extrem de contagioase, astfel incat trebuie sa ne asiguram ca afectiunea a trecut cu totul inainte de intoarcerea copilului.
Pe de alta parte, imediat dupa finalizarea unei boli, organismul copilului este inca vulnerabil, de aceea este bine sa ne luam o marja de timp, pentru a fi complet vindecat si a reveni la vigoarea si rezistenta normale.
Este perioada gripelor si a racelilor, iar tu, ca mama, stii ce insemna asta: este timpul in care cei mici sunt in risc sa se imbolnaveasca de la o zi la alta. Cu totii stim lucrurile fundamentale pe care trebuie sa le facem cand cei mici sunt bolnavi. Dar intrebarea care se pune este cand copilul poate fi considerat suficient de sanatos ca sa se intoarca la activitatea sa scolareasca si la programul normal.
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
minimax