Astm bronsic la copii: Prea multa curatenie dauneaza grav sanatatii - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Astm bronsic la copii: Prea multa curatenie dauneaza grav sanatatii

Sfatulparintilor » Școlari » Sănătate scolari » Astm bronsic la copii: Prea multa curatenie dauneaza grav sanatatii
Astm bronsic la copii

La nivel mondial s-a observat o crestere a numarului de cazuri de astm bronsic la copii. Pare greu de crezut, insa principalul factor declansator al astmului bronsic la copii este chiar exagerarea noastra, a parintilor, cand vine vorba de curatenie. Copiii fiind, noi am avut libertate din partea parintilor nostri sa ne murdarim, pe cand noi, parintii de azi, facem crize de isterie de cate ori vedem propriul copil cu mainile in tarana. Ei bine aceasta exagerare in ceea ce priveste curatenia duce la scaderea sistemului imunitar al copilului, tocmai pentru ca nu este expus la microorganisme care sa-l imunizeze.

Substante care declanseaza astmul bronsic la copii

In plus, foarte multe ingrediente ale produselor de curatat si igienizat pot cauza astmul bronsic, potrivit datelor furnizate de Association of Occupational and Environmental Clinics (AOEC) din Statele Unite. Urmariti pe etichetele produselor de curatenie pe care le cumparati daca exista substante precum monoetanolamina, dietanolamina sau trietanolamina, agenti antibacterieni precum clorhidratul de benzalconiu, clorura de alchil benzil dimetil amoniu. Alte substante care duc la cresterea riscului de astm bronsic sunt formaldehida, metil metacrilat si stirenul. La acestea se adauga substantele care dau parfumul detergenitilor si celorlalte produse de curatat. De altfel, la nivel mondial aceste „arome” sunt pe locul 5 in topul substantelor alergogene.

Citeste si: Alergii, astm bronsic, probleme respiratorii. Iata cum sa iti feresti copilul de praful din aer

Cum preveniti astmul bronsic la copii

Unele produse precum odorizantele de camera, dezinfectatele de WC, spray-urile antimolii, in general cele din recipientele cu pulverizator sunt periculoase pentru sanate, nu numai din cauza particulelor fine pe care le imprastie in jur, ci si din cauza compusilor organici volatili care pot reduce functionarea normala a plamanilor.

Pentru a avea o camera cu aer proaspat nu trebuie decat sa deschideti larg ferestrele. Iar pentru molii folositi levantica, de exemplu. Ca sa spalati geamurile utilizati o solutie din zeama de la o lamaie, otet si apa calda.

Nici aspiratoarele sau aparatele de aer contidionat nu sunt de bun augur. Pentru a fi siguri ca nu imprastiati prin casa microorganismele, schimbati cat mai des filtrele.

Nu rata nici: Afla legatura dintre dermatita atopica, rinita alergica si astm

Imagine de press 👍 and ⭐ de la Pixabay

Data articol: 14/06/2022