Dinții de lapte ai copiilor încep să cadă în jurul vârstei de 6-7 ani, făcând loc dentiției permanente. Mulți părinți nu știu însă cum e mai bine să procedeze atunci când celui mic încep să i se miște primii dinți.
Viermisori la copii. Parazitii intestinali pot deveni o problema serioasa. Desi par inofensivi la prima vedere, daca nu sunt tratati pot duce la anemie, hemoragie interna, blocaj intestinal.
Afecțiunile cardiace la copii pot avea cauze congenitale sau dobândite, iar identificarea simptomelor timpurii este esențială pentru stabilirea unui diagnostic corect și pentru inițierea tratamentului.
Meningita la copii este o inflamatie a meningelui – cele trei membrane care invelesc creierul si maduva spinarii (duramater, piamater si arahnoida) – si care e produsa fie de catre un virus, caz in care se numeste meningita aseptica, fie de catre o bacterie.
Exista si cazuri de pubertate precoce de la 5 ani. Dar, de regula, incepe sa se instaleze intre 7-8 ani la fetite si 9 ani la baieti.
Este recunoscut faptul ca somnul este unul din factorii necesari pentru o crestere si dezvoltare normala a copilului, atat din punct de vedere fizic, cat si psihic.
Calciu pentru copii. Calciul este mineralul cel mai prezent in oasele copilului tau. El trebuie sa primeasca alimente bogate in calciu pentru ca sistemul sau osos sa se dezvolte armonios.
Copiii intre 1-3 ani au nevoie de 500 mg de calciu in fiecare zi (aproximativ 2 pahare de lapte)
Prescolarii si scolarii in clasele mici (4-8 ani) au nevoie de 800 mg calciu in fiecare zi (aproximativ 3 pahare de lapte).
Un zâmbet frumos și sănătos începe încă din copilărie. Alinierea corectă a dinților și dezvoltarea armonioasă a maxilarelor nu au doar un rol estetic, ci și unul funcțional.
Când devii părinte, siguranța copilului tău devine prioritatea numărul unu, iar alegerile pe care le faci în privința echipamentelor și mobilierului pot avea un impact major asupra dezvoltării și siguranței celui mic.
Problema copilului care nu vrea sa mearga seara la culcare nu apare doar la bebelusi si in primii doi-trei ani de viata ai micutului.
In functie de clasa in care este cel mic, un ghiozdan poate cantari de la 4, la 12 kilograme. Va inchipuiti, deci, lista lunga de probleme care pot aparea din cauza acestora.
Chiar si cu sfatul medicului, peste 80% dintre parinti fac o greseala grava in ceea ce priveste sanatatea copiilor lor.
Apa este un element cheie al unei sanatati optime. Din pacate, multi dintre noi evita apa, consumand in schimb alte tipuri de lichide, nu tocmai sanatoase.
Nas infundat. Perioada aceasta este propice imbolnavirilor. Dimineata este racoare, spre pranz se incalzeste, iar seara este din nou rece. Nici nu stii cum sa-ti imbraci copiii pentru a fi cat mai putin expusi.
Ca adulti avem tendinta sa mergem la culcare cat mai tarziu si tocmai de aceea nu suntem un model foarte bun pentru copii.
Se intampla des ca celor mici sa le creasca dintii de lapte sau cei permanenti strambi, ori sa aiba spatii mari intre dinti. Aceste probleme sunt, de cele mai multe ori, mostenite genetic.
De ce le este copiilor frică de dentist? Ține de durerea din timpul procedurilor sau este o teamă insuflată de părinți?
Sindromul Down nu este un diagnotisc pe care sa-l imbratisezi cu usurinta. Multe din ideile preconcepute despre acest sindrom se nasc din cauza faptului ca nu se stiu multe despre el.
Apendicita este o inflamare dureroasă și o infecție a apendicelui. Este o urgență medicală. Apendicele poate să se spargă sau să se rupă.
Pentru raceala copiilor au fost inventate tot felul de medicamente, unele recomandate si bebelusilor sub 4 luni.