Shop
Ultimele 100 de articole

“Scoala mea pe Internet”: Website-uri gratuite pentru gradinitele, scolile si liceele din Romania

24 februarie 2015, , Vizualizări:
scoala pe net

Asociatia Europa Digitala deruleaza, in anul 2015, proiectul national “Scoala mea pe Internet”, prin care isi propune proiectarea, dezvoltarea, implementarea si gazduirea in mod gratuit a website-urilor apartinand institutiilor romanesti de invatamant din sistemul preuniversitar.

Fiind la al treilea apel de proiect, cu peste 300 de beneficiari, programul vine in intampinarea gradinitelor, a scolilor si a liceelor din tara, in contextul in care acestea trebuie sa respecte prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica şi a Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de acces public si pentru a se alinia la standardele europene si ale societatii informationale in care traim.

Proiectul “Scoala mea pe Internet” are ca obiective majore, pe langa integrarea sistemelor TIC in educatie, si cresterea vizibilitatii insitutiilor la nivel national si international, in vederea accesarii de fonduri europene, facilitarea interactiunii intre institutiile de invatamant, elevi si profesori si, totodata, stimularea elevilor si profesorilor in utilizarea eficienta a Internetului de catre elevi si profesori – ca mijloc de informare si formare.

 

Website-urile realizate pentru scolile si liceele din Romania vor oferi

  1. informatii generare cu privire la institutia de invatamant
  2. informatii despre criteriile de admitere in ciclul primar/gimnazial/liceal
  3. publicarea tuturor datelor si informatiilor conform cu legislatia in vigoare
  4. informatii care sa permita parintilor sa cunoasca activitatea specifica claselor/clasei pregatitoare din cadrul unitati
  5. publicare structura an scolar
  6. crearea si integrarea scolilor in grupuri avand ca scop o crestere a calitatii educatiei
  7. informatii actualizate in permanenta cu privire la dispozitiile Ministerului Educatiei,
  8. traducerea automata a website-urilor in orice limba de circulatie internationala
  9. modalitati de sincronizare la reteaua sociala Facebook.

 

Pentru a fi eligibili, institutiile trebuie sa fie situate in zona rurala, trebuie sa inregistreze, in anul scolar 2014-2015, un numar de minim 150 de elevi, persoana responsabila din institutia de invatamant, in vederea implementarii proiectului, trebuie sa aiba studii superioare si scoala trebuie sa detina cel putin un calculator cu o conexiune la Internet. De asemenea pentru a accede la acest program, scolile trebuie sa adere ca membru la Asociatia Europa Digitala, sa achite cotizatia de membru in valoare de 30 de lei/luna.

“Invatamantul din Romania trebuie sa fie racordat la rigorile europene si, pana la urma, la rigorile societatii informationale in care traim. Ne-am propus sa aducem mai aproape comunitatea de scoala, sa oferim transparenta si liber acces la informatiile publice in cadrul institutiilor de invatamant, valori care sunt prevazute si in doua legi nationale si in toate normele europene. Suntem convinsi ca o societate puternic informata va deveni o societate mai responsabila, mai matura si mai puternica. Primul pas l-am facut, iar acela reprezinta construirea contextului respectarii legii de catre scoli si licee”, declara Remus Lucut, presedintele Asociatiei “Europa Digitala”.

Inscrierile la proiectul national “Scoala mea pe Internet” se pot face online, pe website-ul http://europadigitala.ro/masura-101/

Cuvinte cheie: ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.