Shop
Ultimele 100 de articole

Materii noi pentru clasele primare. Afla ce vor invata copiii din 0-IV

26 august 2013, , Vizualizări:
materii noi scoala - sfatulparintilor.ro - freedigitalphotos.net

Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, a aprobat, prin Ordin de Ministru, implementarea programelor scolare pentru disciplinele optionale „Educatie pentru societate”, „Filosofie pentru copii” si „Educatie financiara”.

 

Astfel, „Educatie pentru societate” va fi studiata la clasa pregatitoare, clasa I si clasa a II-a, „Filosofie pentru copii”, la clasa a III-a si/sau a IV-a, iar „Educatie financiara”, la clasele a III-a si/sau a IV-a. Cele trei discipline fac parte din curriculum la decizia scolii pentru invatamantul preuniversitar. Din anul scolar 2013-2014, programele scolare pentru cele trei discipline, aprobate de ministrul Educatiei Nationale, pot fi utilizate ca oferta centrala de curriculum la decizia scolii.

Disciplina „Educatie pentru societate” poate fi studiata succesiv, intr-un singur an scolar sau pe parcursul a doi – trei ani. Elevii vor invata elemente de conduita moral – civica si modul in care se aplica acestea in contexte reale de viata. La disciplina „Filosofie pentru copii”, elevii vor invata etapele pe care le implica rezolvarea unei probleme date, cum sa sustina un punct de vedere, dar si cum sa respecte punctele de vedere ale celuilalt. Programa pentru „Educatie financiara” raspunde unei initiative dezvoltate de Comisia Europeana in toate statele membre ale UE si isi propune educarea consumatorului si dezvoltatea receptivitatii elevilor pentru domeniul financiar. Programa pentru „Educatie financiara” a fost elaborata in colaborare cu serviciul de educatie al Bancii Nationale Romane, care a realizat un proiect pilot de cursuri pentru aceasta disciplina in mai multe unitati scolare, inca din anul 2010-2011.

 

 

Tu ce crezi despre aceste materii? Le vor fi de folos copiilor?

 

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.