Shop
Ultimele 100 de articole

De sa-ti incurajezi copilul sa invete matematica (P)

31 mai 2019, , Vizualizări:
copilul sa invete matematica

Multi spun ca dupa ce termini scoala, matematica nu iti mai foloseste la nimic, dar noi nu suntem de acord. Iata cum te ajuta matematica in viata si de ce sa iti convingi copilul sa se puna serios cu burta pe carte!

Auxiliarele din seria Clubul Matematicienilor, de exemplu, ii ajuta pe elevi sa relationeze si cu alte domenii ale cunoasterii, sa isi dezvolte interactivitatea, gandirea creativa, invatarea activa, precum si transferul cunostintelor obtinute la scoala in viata de zi cu zi.

Explica-i ca matematica dezvolta gandirea statistica, adica il va invata sa culeaga, sa grupeze, sa analizeze si sa interpreteze datele referitoare la anumite fenomene, precum si sa prevada cum acestea se vor desfasura in viitor. Adica, mai simplu spus, matematica il va ajuta sa isi creeze strategii de joc care ii vor aduce victoria.

In auxiliarul Clubul Matematicienilor pentru clasa a 6-a vei gasi exercitii cu probabilitati care vor stimula gandirea statistica. Lucrarea pune la dispozitia elevilor exercitii foarte variate, grupate pe trei niveluri de dificultate, marcate grafic cu una, doua sau trei stelute. Pentru elevii orientati spre performanta, auxiliarul ofera provocarea „problemelor de sapte stele”. Mai multe stele, mai multe victorii.

Calculele pe care le facem cu orele, minutele sau secundele ne pot transforma in oameni organizati, care nu au probleme de time management, sau in persoane mereu pe fuga. Fiind capabil sa isi calculeze cum trebuie ziua, copilul tau va avea timp si pentru teme, si pentru joaca.

Clubul Matematicienilor pentru clasa a 5-a contine exercitii cu operatii complexe ce dezvolta elevilor competentele matematice necesare in gestionarea optima a timpului si nu numai.

Pentru a demonstra ca pana si cele mai grele probleme au solutii, Clubul Matematicienilor pentru clasa a 7-a propune probleme de geometrie care activeaza toti neuronii si-i trimit in cautarea raspunsului corect.

Si pentru ca tot am pomenit de obstacole, Clubul Matematicienilor pentru clasa a 8-a vine in intampinarea celor care se pregatesc de examenul de Evaluare Nationala cu probleme recapitulative pentru verificarea si consolidarea cunostintelor dobandite in cei 4 ani de studiu gimnazial si cu notiuni teoretice sintetizate conform programei scolare in vigoare.

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.