Multi spun ca dupa ce termini scoala, matematica nu iti mai foloseste la nimic, dar noi nu suntem de acord. Iata cum te ajuta matematica in viata si de ce sa iti convingi copilul sa se puna serios cu burta pe carte!
- Matematica e stiinta de baza a oricarei stiinte exacte si are ca puncte forte gandirea logica si puterea de abstractizare. Astfel, rezolvarea problemelor se transforma intr-o activitate cu caracter de analiza ce solicita inteligenta, si formeaza deprinderi de munca intelectuala care se vor reflecta pozitiv si in studiul altor discipline de invatamant.
Auxiliarele din seria Clubul Matematicienilor, de exemplu, ii ajuta pe elevi sa relationeze si cu alte domenii ale cunoasterii, sa isi dezvolte interactivitatea, gandirea creativa, invatarea activa, precum si transferul cunostintelor obtinute la scoala in viata de zi cu zi.
- Pe langa gandirea logica si creativa, matematica te ajuta sa te joci. Da, ai auzit bine, iti poti motiva copilul sa invete matematica spunandu-i ca asa o sa fie mai bun la jocurile care ii plac.
Explica-i ca matematica dezvolta gandirea statistica, adica il va invata sa culeaga, sa grupeze, sa analizeze si sa interpreteze datele referitoare la anumite fenomene, precum si sa prevada cum acestea se vor desfasura in viitor. Adica, mai simplu spus, matematica il va ajuta sa isi creeze strategii de joc care ii vor aduce victoria.
In auxiliarul Clubul Matematicienilor pentru clasa a 6-a vei gasi exercitii cu probabilitati care vor stimula gandirea statistica. Lucrarea pune la dispozitia elevilor exercitii foarte variate, grupate pe trei niveluri de dificultate, marcate grafic cu una, doua sau trei stelute. Pentru elevii orientati spre performanta, auxiliarul ofera provocarea „problemelor de sapte stele”. Mai multe stele, mai multe victorii.
- Chiar si in ariile pe care le consideri banale, asa cum e timpul si gestionarea lui, e nevoie de matematica. Punctualitatea este o calitate care poate fi dezvoltata folosind operatii matematice.
Calculele pe care le facem cu orele, minutele sau secundele ne pot transforma in oameni organizati, care nu au probleme de time management, sau in persoane mereu pe fuga. Fiind capabil sa isi calculeze cum trebuie ziua, copilul tau va avea timp si pentru teme, si pentru joaca.
Clubul Matematicienilor pentru clasa a 5-a contine exercitii cu operatii complexe ce dezvolta elevilor competentele matematice necesare in gestionarea optima a timpului si nu numai.
- O alta competenta pe care matematica o dezvolta este gasirea de solutii. Asa cum fiecare problema are cel putin o solutie, asa si problemele cu care ne confruntam au solutii. Chiar daca la prima vedere, problema pare fara rezolvare, prin incercari continue, apar si rezultatele.
Pentru a demonstra ca pana si cele mai grele probleme au solutii, Clubul Matematicienilor pentru clasa a 7-a propune probleme de geometrie care activeaza toti neuronii si-i trimit in cautarea raspunsului corect.
- Indiferent ca ne place sau nu, matematica are numai avantaje. Pe langa faptul ca antreneaza memoria, matematica ne pregateste sa facem fata obstacolelor cu care ne vom confrunta in viata. Avand o gandire matematica, renuntarea nu este o optiune.
Si pentru ca tot am pomenit de obstacole, Clubul Matematicienilor pentru clasa a 8-a vine in intampinarea celor care se pregatesc de examenul de Evaluare Nationala cu probleme recapitulative pentru verificarea si consolidarea cunostintelor dobandite in cei 4 ani de studiu gimnazial si cu notiuni teoretice sintetizate conform programei scolare in vigoare.
Urari de Craciun. 100 de mesaje de Craciun pentru iubit/iubita, familie si prieteni
HOROSCOPUL CRACIUNULUI 2024. Cum iti este CRACIUNUL in functie de ZODIE?
Ce inseamna cand versi cafeaua