Shop
Ultimele 100 de articole

Ce poate face dacă copilul tău dacă NU A PROMOTVAT Bacalaureatul. Vezi ce CURSURI poate urma

06 iunie 2013, , Vizualizări:
scoala_postliceala_rtv.net

Bacalaureatul reprezintă unul dintre cele mai importante examene din viaţa unui om. Acesta reprezintă un prag pe care tinerii trebuie să-l treacă dacă îşi doresc să continue studiile în mediul universitar. Însă, pentru că nu reuşesc sau, pur şi simplu, nu vor, nu toţi liceeni promovează examenul maturităţii.

Însă chiar dacă nu vor ajunge pe băncile facultăţilor, ei mai au o şansă la educaţie în învăţământul preuniversitar postliceal. Şcolile postliceale şi cele de maiştri le oferă multiple posibilităţi de calificare în domenii diverse, scrie RTV.NET.

Vezi care este CALENDARUL EXAMENULUI de BACALAUREAT 2013

Elevii de clasa a XII-a care nu au trecut de examenul de bacalaureat, dar vor să-şi continue studiile, au două posibilităţi de a face acest lucru: fie se pregătesc din nou pentru examenul de bacalureat, fie se pot înscrie la cursurile învăţământului postliceal (şcoală postliceală sau şcoală de maiştri).

Tinerii care vor să obţină diploma de bacalaureat trebuie, însă, să ştie că examenul se poate da doar de două ori fără să plătească taxă. Liceenii care participă a treia oară la examenul de bacalaureat trebuie să achite 39 de lei pentru fiecare probă, iar cei care susţin toate probele, trebuie să plătească 230 de lei.

Află ce şcoli postliceale sau profesioanle pot urma liceeni care nu au promovat bacalaureatul pe RTV.NET.

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.