Shop
Ultimele 100 de articole

Semne ca ai un copil care este agresat la scoala, chiar daca nu iti spune

22 ianuarie 2019, , Vizualizări:
bullying greutate - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - desperate-2048905_1920
Pe parcursul experientei mele profesionale, am intalnit multi copii si chiar parinti care mi-au confirmat ca bullyingul este un fenomen frecvent in scoala. Fie ca sunt amenintati, insultati sau doar tachinati, anumiti copii se simt inconfortabil in mediul scolar, iar efectele se reflecta asupra evolutiei lor educationale, dar si asupra bunastarii psihice.
„ De mine rad in fiecare zi copiii.”, a marturisit o fata de 12 ani, in cadrul unui atelier anti-bullying. Astfel de fenomene nu trebuie neglijate, intrucat pot afecta copiii pe termen lung, consecintele lor fiind vizibile chiar si la varsta adulta. Din fericire, semnele bullying-ului pot fi observate de catre parinti, chiar daca cei mici se tem sa marturiseasca ce li se intampla la scoala.
Atunci cand copilul tau este ranit adesea, in mod intentionat, de colegii de scoala, prin cuvintele sau actiunile lor, este posibil ca el sa fie o victima a bullyingului. Prin bullying se intelege utilizarea fortei de catre un grup mai mic sau mai mare de persoane, pentru a intimida pe cineva, a-l domina in mod agresiv sau a-l obliga sa faca ceea ce nu doreste. Acest fenomen are forme variate, de la hartuirea verbala la amenintare, umilire, atac fizic sau coercitie, indreptate de obicei asupra anumitor tinte.
Desi pare greu de crezut, in jur de 160.000 de copii evita zilnic sa mearga la scoala, pentru ca se tem sa nu fie atacati sau intimidati de alti colegi. In ultimul timp, rapoartele au aratat ca bullyingul incepe la varste mai mici si este mai agresiv ca inainte, iar comportamentele de hartuire devin din ce in ce mai crude, odata cu cresterea copiilor.
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
codul
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Meniu