Shop
Ultimele 100 de articole

Psihologul Mihail Labkovsky, despre cum sa cresti un copil: „Sa ai grija pentru ca micutul tau sa fie imbracat si satul- asta nu este educatie”

09 aprilie 2019, , Vizualizări:
educatie copii - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - games-2801332_1920

Mihail Labkovsky, un renumit psiholog de familie, cu 30 de ani de experienta si cu sfaturi foarte eficiente despre cei mici, vorbeste despre lucrurile simple, dar importante, peste care parintii trec cu usurinta cand cresc un copil.

1. Daca esti un om nefericit, nu vei putea sa ai nicidecum o relatie cu copilul, astfel incat el sa fie fericit. Cand parintii sunt fericiti, nu este nevoie de altceva.

 

2. Multi considera ca sunt probleme doar cu copiii. Si se mira atunci cand intr-o familie cresc doi copii absolut diferiti: unul increzut in sine, cu reusite, un luptator adevarat, altul – un ratat complexat, vesnic smiorcait si agresiv. Aceasta inseamna ca unuia dintre ei nu i-a fost acordata sufiecienta atentie. Acesta era mai sensibil , avea nevoie de mai multa dragoste, dar parintii nu au observat acest lucru.

 

3. Cum te comportati cu copilul tau cand este mic, asa se va comporta si el cu tine cand va fi adult.

 

4. Ingrijorarea excesiva pentru notele proaste de la scoala este doar reflectia atitudinii celor maturi. Daca parintii reactioneaza adecvat, normal la un esec si spun: „Dragul meu, nu te întrista,” atunci si copilul va fi linistit, stabil, se va echilibra la invatatura si va gasi un domeniu in care va reusi.

 

Citeste continuarea pe COPILUL.RO.

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.