Shop
Ultimele 100 de articole

Primul contact al copilului cu fotbalul. Ce trebuie sa stie orice parinte?

13 august 2019, , Vizualizări:
fotbal copii

Fotbalul este un sport extrem de popular. Este atat de popular incat majoritatea tatilor isi viseaza baietii fotbalisti iar majoritatea copiilor abia asteapta sa iasa pe maidan si sa loveasca mingea. In principiu, indrumarea unui copil catre fotbal nu ar trebui sa fie foarte grea, insa lucrurile nu sunt niciodata asa de simple precum par.

De foarte multe ori, pasiunea copilului pentru fotbal este aceeasi placere pe care o are atunci cand se joaca orice altceva iar transformarea acestei pasiuni intr-o obligatie poate sa fie extrem de gresita.

Copilul are primul contact cu fotbalul? Ce trebuie sa stii..

Daca prichindelul are valente pentru jocul cu balonul rotund, este bine sa se caute un club care sa faca initiere in fotbal. Totusi, este bine sa se astepte pana ce copilul implineste 8 ani pentru momentul in care acesta va face parte dintr-un club, deoarece orice sport de echipa necesita anumite cunostinte si un anumit grad de dezvoltare.

Practic, 8 ani este varsta la care orice copil poate sa inteleaga conceptul de echipa, poate sa alerge, are plamanii suficient de dezvoltati incat sa respire corect si poate sa loveasca mingea fara probleme.

Inainte de inscrierea intr-o echipa de fotbal pentru juniori este indicat sa se practice alte sporturi ceva mai usurele. Spre exemplu, pana la varsta de 4 ani orice pusti poate sa practice inotul, dupa care este bine sa se practice sporturi precum ciclismul.

Evident, exista si o varsta maxima pana la care copiii pot fi inscrisi intr-un club de fotbal, iar conform celor de la Raiders.ro aceasta varsta este de 12 ani.

In momentul in care exista hotararea ferma asupra faptului ca prichindelul va practica fotbalul, parintii trebuie sa se informeze foarte bine in legatura cu lucrurile de care are nevoie.

Punctual, sunt foarte importante urmatoarele lucruri:

Daca se ajunge la concluzia ca fotbalul nu este un sport pe care copilul sa il indrageasca, este bine sa se caute alternative. Nu toate persoanele sunt facute pentru fotbal, insa toate trebuie sa incerce sa joace pentru a descoperi bucuria pe care o genereaza sportul rege.

Imagine de LEO LEE de la Pixabay

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
minimax