Shop
Ultimele 100 de articole

Life Skills, un program psihoeducational pentru copilul tau

16 februarie 2012, , Vizualizări:
sfatulparintilor.ro - Life Skills cu Claris Raicu

”In fiecare copil este o poveste care trebuie spusa”. Winnicott

 

Studiile de specialitate din domeniul psihologiei arata ca generatiile actuale de copii au mai multe probleme emotionale decat in trecut. Acestia sunt mai singuri si mai deprimati, mai furiosi si mai neastamparati, mai emotivi si mai inclinati sa devina anxiosi din orice, mai impulsivi si mai agresivi.

 

Ce este Life Skills?

Life Skills este un program psihoeducational adresat copiilor, desfasurat intr-o atmosfera relaxanta si stimulativa. Grupele de lucru sunt structurate pe categorii de varsta: 6-10 ani, 11-14 ani, peste 15 ani. Coordonatoarele proiectului sunt Claris Raicu (psihilog, psihoterapeut in psihoterapie cognitiv comportamentala, atestat de Colegiul Psihologilor din Romania, consiliere pentru orietarea in cariera si dezvoltare persoanala, testare psihologica – psihologia muncii) si Ana Moga (psiholog psihoterapeut /logoped, terapie sistemica pentru Cuplu-Copil-Familie, asistent medical principal balneofizioterapie pentru copii cu dizabilitati si familiile acestora).

Acest program ajuta copilul sa-si dezvolte:

– atitudini pozitive fata de propria persoana (cunoastere si intelegere de sine, autoafirmare, incredere in fortele proprii, igiena personala, deprinderi alimentare sanatoase, autenticitate, capacitatea de a iubi, a ierta, acceptarea diferenţelor, etc.)

– responsabilitati sociale si deprinderi de interactiune sociala (codul bunelor maniere, gestionarea timpului, cooperare, planificarea carierei, etc.)

– abilitati de comunicare eficienta (gestionarea conflictelor, autocontrol, toleranta, exprimarea trairilor emotionale, depasirea inhibitiilor si blocajelor, exprimare corporala, mimica, pantomimica etc.)

– tehnici eficiente de invatare (memorie, imaginatie, concentrarea atentiei, creativitate, comparatie, asociere logica, analiza, surprinderea semnificatiilor etc.)

 

Metode folosite in programul Life Skills

– dialogul liber

– desenul

– pictura

– colajul

– modelajul

– povestirea

– jocul de rol

 

Unde se desfasoara Life Skills?

Acest program se desfasoara in cadrul Clinicii ASIST, Bulevardul Unirii nr.45, bloc E3, scara 2A, etaj 6-7, apt. 54, sector 3, Bucuresti.

Costul unui pachet de 10 sedinte (1h30/sedinta) este de 200 de lei (20 lei / sedinta). Plata se face intetral la inscriere, iar banii pentru sedintele lipsite nu se returneaza. Selectia participantilor se va face dupa principiul primul venit-primul servit, un grup fiind alcatuit din 10-12 copii.

Inscrierile se pot face pana la data de 29 februarie, la sediul clinicii ASIST. Pentru detalii, puteti suna la telefon 0755.033.777 sau puteti trimite email la adresele: raicu.claris@gmail.com sau ananeamtu76@yahoo.com.

La sfarsitul programului, copiii vor primi Diploma de participara necesara crearii Portofoliului Elevului.

De asemenea, parintii vor beneficia GRATUIT de o sedinta de terapie individiuala, de cuplu sau familie, la cerere.

 

 

Cuvinte cheie: , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.