De ce mi-e groază să îmi las copilul în excursii - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

De ce mi-e groază să îmi las copilul în excursii

Sfatulparintilor » Școlari » Comportament și dezvoltare » De ce mi-e groază să îmi las copilul în excursii

Excursiile, scenariul de groază al tuturor părinților. Îmi doresc să cred că nu doar al meu, dar probabil sunt un pic prea optimistă. Deși nu a plecat decât în patru excursii până la venerabila vârstă de 11 ani, continui să mă gândesc la tot felul de variante apocaliptice de fiecare dată când are loc vreo incursiune în afara domiciliului.

Iată care sunt motivele pentru care mi-e (încă) groază să îmi las copilul în excursii.

Sunt o mamă grijulie. Recunosc solemn. Poate puțin prea grijulie. Hai să fim sinceri pe deplin. Exagerat de grijulie. Nu știu dacă este de vină faptul că sunt mamă de băiat sau mai degrabă faptul că acest băiat este unul dintre cei mai împiedicați pe care îi cunosc. Mă întrece cu mult. Ca să nu deviez prea mult de la subiect, se mai întâmplă ca sus-numitul copil să părăsească domiciliul în scop turistic, respectiv în excursie. Despre tabără încă nu poate fi vorba. Îmi fac curaj pentru anul acesta. Sau poate următorul. Dar n-ar fi mai bine oare după majorat?!

1. Mi-e groază de excursii pentru că se poate îmbolnăvi.

De răceală de obicei, dacă este toamnă sau iarnă. Dar se poate întâmpla și vara. Nu este exclusă nici fracturarea vreunui membru al corpului. Pentru că nu se mai află în perimetrul meu de protecție, mă gândesc că întotdeauna este posibilă o calamitate de acest gen. De aici și trusa de medicamente care îi este nelipsită din rucsac de fiecare dată. Suficientă pentru a aproviziona întreaga clasă, fie vorba între noi.

2. Dacă este vară, va face insolație.

Este un risc mai mult decât clar. Bine stabilit din punct de vedere matematic. Copilul nu poartă șapcă/pălărie, nu folosește cremă de protecție solară, deci automat radiațiile ultraviolete îi vor penetra pielea sensibilă și mult prea albă și se va alege cu o insolație de toată frumusețea. Nu are niciun sens să vă spun că până acum nu i s-a întâmplat niciodată. Mai degrabă a făcut insolații când a ieșit cu mine la plimbare.

3. Nu putem exclude pericolul de a fi mușcat sau atacat de vreo viețuitoare sălbatică.

Nu, nu este vorba despre vreo broască țestoasă rătăcită, ci eventual…de vreun raton turbat?! Evident, în urmă mușcăturii se poate alege cu rabie sau cine știe ce altă boală.


4. Nu va mai dormi după-amiaza.

Poate sună ciudat. De-a dreptul paranormal, ca un copil în vârstă de 11 ani să își mai facă siesta. Dacă nu mă credeți, vă fac și o poză. Nu doar doarme, ci doarme profund, cu sforăit cu tot, uneori mai mult de două ore de ajung să îl trezesc eu. Nu de alta, dar mai sunt lecții de făcut…Plus culcarea de la ora 23 nu mai decurge atât de pașnic dacă exagerăm cu somnul.


Citește continuarea pe Qbebe: http://bit.ly/2PbtnCi

Data articol: 26/08/2019