Ca parinte, iti doresti ca si copilul tau sa aiba parte de tot ce mai bun, performant si stimulativ. Avand in vedere evolutia tehnologica din ziua de azi, intervine in discutie internetul si accesul la o astfel de resursa. Trebuie sa fii bine informat atat cu privire la avantajele sale, dar mai ales si la pericolele la care copilul tau este expus.
Varsta medie de la care multi dintre copii ajung sa aiba acces la internet este in jur de 6 ani cand acceseaza site-uri pentru a se juca, altii incepand chiar de la 3-4 anisori cand se uita la diverse filmulete sau desene animate. Este o varsta atat de timpurie si de aceea este foarte important sa iei o hotarare cu privire la timpul alocat unor astfel de activitati.
Ideal ar fi ca la aceasta varsta interesul copilului sa fie indreptat mai degraba catre activitati caracteristice varstei sale, cum ar fi mersul pe bicicleta, joaca cu ceilalti copii, sport, dans si multe altele.
Atunci cand vine vorba de internet exista o serie de pericole la care copilul tau este expus precum:
– Accesarea unui continut nepotrivit, cei mici ajungand sa acceseze adesea diverse site-uri cu continut pornografic, sau altele cu referire la consumul de droguri, alcool, pariuri si multe altele.
– Virusi. Navigarea pe internet poate fi considerata un pericol daca nu sunt cunoscute cateva reguli de utilizare de baza. Accesand diverse link-uri, calculatorul poate fi usor infectat. In acest sens, instalarea unui sistem antivirus e esential.
– Agresori online. Prin intermediul retelelor sociale copilul poate dezvalui informatii personale precum e-mail, telefon, adresa, fapt ce poate atrage dupa sine chiar si posibili agresori online.
– Dependenta online poate aparea ca si consecinta a numarului mare de ore petrecut de catre un copil pe internet. Prin urmare, treptat ar putea fi afectata performanta copilului la scoala, si s-ar putea sa genereze diverse dificultati de integrare sociala.
Avand in vedere acestea, este recomandat sa controlezi cu atentie accesul copilului tau la internet. Cu siguranta ca generatiile din ziua de azi sunt mult mai descurcarete, deschise la minte si foarte destepti in ceea ce priveste operarea pe calculator sau telefon, insa totusi, este important sa nu uitati ca este pana la urma doar un copil si este mult mai indicat sa il implicati in alt gen de activitati recreative.
Totodata, este indicat sa discuti constant cu copilul tau despre comportamentul acestuia online si sa afli exact ce site-uri de socializare foloseste, cu cine vorbeste si ce ii starneste interesul. Fii aproape de copilul tau si comunica constant cu acesta!
Photo credit: poperotico / Foter.com / CC BY-NC
Urari de Craciun. 100 de mesaje de Craciun pentru iubit/iubita, familie si prieteni
HOROSCOPUL CRACIUNULUI 2024. Cum iti este CRACIUNUL in functie de ZODIE?
Ce inseamna cand versi cafeaua